Haberler

Reyhanlı Çadır Kentte

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kentte Suriyelilerle birlikte iftar açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kentte Suriyelilerle birlikte iftar açtı. İftar öncesi konuşan, Başkan Görmez, Suriye 'de yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirterek "Hepimizin en büyük arzu ve duası bir an önce iç barışın sağlanarak herkesin kendi evine ve yurduna özgürce dönebilmesi" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Reyhanlı ilçesinde Türk Kızılay'ı tarafından kurulan çadır kente geçici olarak misafir edilen, Suriyelileri ziyaret etti. Çadır kentte Suriyelilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Görmez, Diyanet İşleri olarak Ramazanda çeşitli konuları öne çıkararak kampanyalar başlattıkları belirtti. Görmez, bu sene üzerinde durdukları konulardan birisinin komşuluk ilişkileri olduğunu vurguladı.

Suriye'de yaşanan olayların Türkiye'de yaşayan her müslümanın kalbini incitmiştir diyen Görmez, şöyle devam etti: "Bizim Suriye'deki bütün kardeşlerimizle hangi meşrep ve mezhepten olursa olsun, hepimiz Müslümanız ve İslam kardeşiyiz. Suriye'de yaşanan hadiseler Türkiye'de yaşayan her Müslümanın kalbini incitmiştir. Sizi üzen, başınıza gelen her türlü üzüntü, sıkıntı, bütün milletimizi üzer. Milletimiz onu kendi sıkıntısı olarak görür.

Hepimizin en büyük arzusu ve duası bir an önce bir iç barışın sağlanarak, herkesin kendi evine ve yurduna özgürce dönebilmesidir" dedi. Suriye'deki hadiseleri üzüntüyle izlediklerini vurgulayan Görmez, bu konuda Suriyeli din görevlileriyle sürekli telefon görüşmesi yaparak kendi hissiyatını ifade ettiğini kaydetti. Çadır kentte olmasının sebebinin ise özellikle Türkiye'ye gelen Suriyelileri ziyaret ederek onların şahsında bütün Suriye halkına dualarını iletmek olduğunun altını çizen Görmez, sözlerini: "Sizlerin şahsında hem buradaki kamplarda yaşayan yeni misafirlerimize geçmiş olsun dileklerini iletmek, hem halinizi, problemlerinizi dinlemek hem de iftarı sizlerle geçirmek için geldik.

Acıları paylaşmak, sizin üzüntünüz bizim üzüntümüz olduğunu ifade etmek için bizzat sizlerle beraber olabilmek için buradayız" diye sürdürdü. Kötülükler ve sıkıntılardan kaçanların ferah ve mutlulukla eski yerlerine dönmüşlerdir diyen Görmez, "Bizim tarihimizde bu tür hicretlerin her birisinden hayırlar çıkmıştır. Kötülüklerden, sıkıntılardan kaçan insanlar daha sonra ferahla büyük bir mutlulukla eski yerlerine dönmüşlerdir. Müslümanlar Habeşistan'a hicret ettiler ve büyük bir zaferle tekrar Mekke'ye döndüler.

Peygamberimiz asabıyla birlikte Mekke'den Medine'ye hicret etti. Sonra büyük bir fetihle tekrar kendi köylerine ülkelerine döndüler. İnşallah sizlerde çocuklarınızla birlikte sıhhat, afiyet içerisinde tekrar yurdunuza döneceksiniz. Bu Sünnetullahtır" diye konuştu. Görmez, daha sonra çadır kentte kalan Omer ve Ceyda Sıtti Dor çiftini ziyaret ederek, 6 gün önce dünyaya gelen kızları Merve'ye Cumhuriyet altını ile hediyeler verdi. Yaklaşık 1 buçuk ay önce çadır kente gelen Ahsen ve Heysem Gazella çiftinin 6 günlük olan, Recep adını verdikleri bebeğe de altın ve hediyeler veren Görmez, daha sonra halkla sohbet etti.

- REYHANLI(Hatay), DHA -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı? Beşiktaş marşları: En güzel Beşiktaş sözleri ve Beşiktaşlı şarkıları nelerdir? Beşiktaş taraftar sözleri 2024 #9917 Aldatmak bu hafta yok mu? Beşiktaş Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title