Haberler

Pazarlar'ın Sofular Beldesi'nde Meyve Yetişticiliği Kursu

Kütahya'nın Pazarlar İlçesine Bağlı Sofular Beldesinde 'Meyve Yetiştiriciliği Kursu'nu Başarıyla Tamamlayan 17 Bayan Kursiyere Sertifakaları Düzenlenin Bir Törenle Verildi.

Kütahya'nın Pazarlar İlçesine bağlı Sofular beldesinde 'Meyve Yetiştiriciliği Kursu'nu başarıyla tamamlayan 17 bayan kursiyere sertifakaları düzenlenin bir törenle verildi.

Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesinde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Meyve Yetiştiriciliği Kursu'nu başarı ile tamamlayan onyedi kursiyere sertifikaları düzenlenen bir törenle dağıtıldı. Sofular Belediyesi'nde düzenlenen törenin sunuculuğunu kursiyerlerden Gülşen Karaköse yaptı. Sertifika törenine Kütahya İl Tarım Müdür Yardımcısı Dr. Altuğ Atalay'ın yanı sıra İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yılmaz Ak, İdari Mali İşler Şube Müdürü Murat Tekeli, Sofular Belediye Başkanı M.Ali Özdemir, Yakuplar Belediye Başkanı Sami Doğan, İlçe Tarım Müdürü Süleyman Erhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Çalışkan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Büyük, Nüfus Müdürü İdris Akgün kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Tarım Müdürü Süleyman Erhan, ülkenin eğitimli çiftçilere özelikle kadın çiftçilere ihtiyacı olduğunu belirterek, kursun gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Sofular Belediye Başkanı Mehmt Ali Özdemir'e, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Çalışkan'a ve beldede vatandaşlarla çok iyi bir diyalog kurduğunu belirttiği kurs öğretmeni Sofular Çalışma Bölgesi Ziraat Mühendisi Figen Gündoğdu'ya teşekkür etti. Tarım teşkilatı olarak çiftçi eğitimine ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Erhan, "Tarım teşkilatında çalışan tüm mesai arkadaşlarım gerektiğinde arazide arabanın farıyla, ahırda çıra ışığıyla çalışarak ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşıyor ve hizmet aşkıyla tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyorlar. İşte böyle bir aşkla Pazarlar ilçemizde tüm fiziksel yetersizliklere rağmen çok hizmetler gerçekleştirildi" dedi.

Törende bir konuşma yapan İl tarım Müdür Yardımcısı. Altuğ Atalay da, "Kursiyerlerin tamamının bayan olması bizi daha fazla duygulandırdı. Çünkü biz biliyoruz ki kadın çiftçilerimiz sadece çocuğunu yetiştirmez hayvanların sağımından bahçenin çapalanmasına kadar tüm işlerde hep ön plandadır. Kadın çiftçilerin eğitimli ve bilimsel yöntemlere göre tarımla uğraşmaları aile ve ülke geleceğimiz için en önemli kıstaslardan biridir" diye konuştu.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de gerekli kursiyer sayısına ulaştıkları an her türlü kursu beldede açabileceklerini belirtti.

Tören kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

(MB-EFE) 07.05.2008 14:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title