Haberler

Pasinlerli Öğrenciler Urfa Yolcusu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Seyyah Uluçınar İzinde" projesi kapsamında Erzurum'un Pasinler'den 40 öğrenci Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Seyyah Uluçınar İzinde" projesi kapsamında Erzurum'un Pasinler'den 40 öğrenci Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktılar.

Pasinler İlçe Koordinasyonuyla, Pasinler Kaymakamlığı AR-GE birimi tarafından sürdürülen projeye ilçedeki öğrenciler tarafından yoğun talep oldu. Proje kapsamında 40 öğrenci yetkililer ve aileleri tarafından Şanlıurfa'ya gitmek üzere uğurlandılar. 4 gün sürecek olan gezi süresince öğrenciler Güneydoğu Anadolu Bölgesini gezmiş olacaklar.

Pasinler AR-GE birimi Koordinatörü Yunus Cihan proje hakkın da öğrencilere vermiş olduğu bilgilendirme konuşmasında proje kapsamında öğrenciler Şanlıurfa'da gezi süresince Göbekli Tepe, Atatürk Barajı Gezisi, Birecik (Kelaynaklar), Halfeti (tekne turu), Hz. Eyüp Peygamber, Çile Mağarası, Şifalı Kuyu, Harran Üniversitesi kalıntıları, Harran Kubbe Evleri, Hayat-ül Harrani Türbesi, Harran Kalesi, Akçakale Sınır Kapısı, Urfa gezisi, Balıklıgöl, Urfa Kalesi, İbrahim Peygamberin kabrini gezip, göreceklerini, Pasinler AR-GE birimi olarak gönderilen 40 öğrencinin ilk kafile olduğunu, ilerleyen günlerde diğer kafile ile yine öğrencilere gezi imkanı sağlanacağını söyledi.

Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler ise, ilçedeki öğrencilerin bu proje vesilesiyle görmedikleri bölgeleri gezme ve tanımalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını, öğrencileri göndermelerindeki amaçlarının akranları ile tanışmaları ve değişik yerleri görmeleri, gittikleri yerlerdeki yine başka yörelerden gelen öğrencilerle tanışıp kaynaşmalarını ve öğrencileri sosyal faaliyetlerini geliştirmek olduğunu belirtti.

Güler, "Seyyah Uluçınar İzinde projesinin başarılı olduğunu gören veliler projeye yoğunluk gösterdikleri için bizlerde kafile kafile öğrencilerimizi gönderiyoruz. Proje kapsamında çocuklarını göndermek isteyen bütün aileler çocuklarını bu projeye dahil edebileceğiz" dedi.

Şanlıurfa gezisine katılan ilköğretim öğrencisi Emre Kotan, kendilerine gezi imkanı sağlayan Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler'e ve Pasinler AR-GE ekibine teşekkür ederek, bu geziyle ülkemizde inanç turizmi ve tarihiyle ünlü bir şehir olan Şanlıurfa'yı gezme imkanı bulacaklarını söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pasinler Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title