Haberler

PANCAR ÜRETİMİNDE SIKINTI: ŞEKER ORANI DÜŞÜK, ÜRETİM DÜŞÜYOR

Güncelleme:

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanvekili Ramis Özgen, Trakya'da şeker pancarı üretiminin düştüğünü ve şeker oranının düşük olması nedeniyle vatandaşların ekim yapmadığını belirtti. Özgen, özel şeker fabrikalarının depolarının şeker dolu olmasına rağmen fiyat yükselecek diye satış yapmadıklarını ve bu nedenle sıkıntı yaşandığını ifade etti.

(EDİRNE) - S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanvekili Ramis Özgen, Trakya'da şeker pancarı üretiminin düştüğünü söyledi. Özgen, "2 yıl önce 400 bin ton şeker ithal edildi. Ben PANKOBİRLİK'in ikinci başkanıyım. Aynı zamanda 31 kooperatifin de başkanıyım. Ama üsteledik, dedik ki 'yanlış yapıyorsunuz.' Özel şeker fabrikalarının depoları şeker dolu. Ama fiyat yükselecek diye satış yapmadılar, ellerinde tuttular. Ellerinde patladı. Bizi dinlemediler" dedi.

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanvekili Ramis Özgen, şeker sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Özgen, şunları söyledi:

"MAALESEF BİZİM ÜRETİCİMİZE, ÇİFTÇİMİZE ÖNEM VERİLMİYOR"

"Pancar sıkıntılı. Trakya yeterli pancarı üretemiyor. Üretimin düşmesi de şeker oranı düşük olduğu için vatandaş ekmiyor. Geçen dönem teşvik için fabrika geziyordu, üretene fark veriyordu. Yeter ki üretilsin diye. Ama şimdi yine kota getirdiler. Buranın şeker kotası 25 bin ton. Şeker oranı düştükçe para da düşüyor. Konya'da Kayseri'de yüzde 20, bizim burada yüzde 10'a kadar şeker düşüyor. Trakya'da üretim zaten düşmüştü. Geçen yıl biraz yükseldi, bu yıl yine düşüşte. Şekerden sıkıntı oldu. Mesela 2 yıl önce 400 bin ton şeker ithal edildi. Ben PANKOBİRLİK'in ikinci başkanıyım. Aynı zamanda 31 kooperatifin de başkanıyım. Ama üsteledik, dedik ki 'yanlış yapıyorsunuz.' Özel şeker fabrikalarının depoları şeker dolu. Ama fiyat yükselecek diye satış yapmadılar, ellerinde tuttular. Ellerinde patladı. 400 bin ton şeker getirildi. Bizi dinlemediler. Şimdi o sıkıntı çekiliyor. Stoku eritemediler. Buğdayda da ayçiçeğinde de Ukrayna'nın, Rusya'nın çiftçileri para kazanıyor. Fabrikaların önü hasat zamanı tıklım tıklım. Maalesef bizim üreticimize, çiftçimize önem verilmiyor."

Kaynak: ANKA / Yerel

Tarım Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Rusya-Ukrayna savaşı uyarısı: Köprüden önceki son çıkış olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title