Haberler

(Özel Haber) Bayanlar Motorsiklet Kullanımında Kurallara Daha Duyarlı

Motosiklet kullanımında erkek sürücülerden geri kalmayan bayan sürücüler trafikte daha dikkatli ve kurallara uyan görünümleriyle dikkat çekiyor.

Motosiklet kullanımında erkek sürücülerden geri kalmayan bayan sürücüler trafikte daha dikkatli ve kurallara uyan görünümleriyle dikkat çekiyor. Otomobil kullanımında başa baş yarışamasalar da motosiklet sürücülüğünde liderliği ele geçirmeye adaylar.

"KONUŞAN FOTOĞRAF"

Balıkesir'de İHA muhabirinin objektifine takılan bir fotoğraf, motosiklet kullanımındaki "kalite" farkını da gözler önüne seriyor. Gazeteci deyimiyle, "konuşan fotoğraf" niteliğindeki fotoğrafta bayan sürücünün kullandığı motosiklet ile ters yön olmasına rağmen karşıdan gelen erkek sürücünün kullandığı motosiklet arasındaki müthiş fark hemen göze çarpıyor. Aynı karenin sağ tarafında da yine ters yöne bakan yanlış park edilmiş sürücüsüz bir motosiklet daha var. Bayan sürücü ile erkek sürücünün motosiklet kullanışının arasındaki bariz farkta, arkasında muhtemelen annesini taşıyan bayan sürücü, hem kendisi hem de annesinin başına kaskını takıp güvenli bir şekilde, tek yönlü yolda yolun sağ tarafından dikkatli bir şekilde giderken, tam bu esnada karşılarına yan yoldan çıkan ve tek yönlü yolda ters istikamete dönen erkek sürücünün kullandığı motosiklet görülüyor. Aynı fotoğrafta bir de önü ters yöne çevrili yolun kenarına park edilmiş halde sürücüsüz motosiklet var. Fotoğrafta tek doğru olan, genç bayanın kullandığı, üzerinde iki bayanın bulunduğu ve ikisi de trafik kurallarına uygun şekilde seyreden motosiklet. Bu ibretlik fotoğrafın çekildiği yer Atalar Caddesi uzantısındaki Salih Dede Yatırı mevki.

Bu anı habere giderken araç içerisinden fark edip fotoğraflayan İHA muhabiri, yolun kenarına çekip duraklayan bayan sürücü ve arkasındaki bayanı fotoğraflayıp kısaca tebrik ettikten sonra yoluna devam etti. Ne olduğunu biraz sonra fark eden şaşkınlık içindeki anne ve kızı da araçla uzaklaşan muhabire son anda teşekkür ettiler.

Şehir merkezindeki basit bir trafik akışı sırasında yaşanan bu olay trafik kurallarının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha hatırlatmış oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title