Haberler

Ovakışla Yibo ve Pansiyonlu Lise İstiyor

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ovakışla Belde Belediye Başkanı Naif Yıldızlı, Sağlıklı ve Yeterli Bir Eğitimin Yapılabilmesi İçin Beldelerine Yatılı Bir İlköğretim Okulu (Yibo) ve Pansiyonlu Bir Lisenin Yapılmasının Gerektiğini Söyledi.

Bitlis'in Ahlat İlçesi Ovakışla Belde Belediye Başkanı Naif Yıldızlı, sağlıklı ve yeterli bir eğitimin yapılabilmesi için beldelerine yatılı bir ilköğretim okulu (YİBO) ve pansiyonlu bir lisenin yapılmasının gerektiğini söyledi.

Başkan Naif Yıldızlı, beldede 2 tane ilköğretim okulunun olduğunu ve bu okulları bitiren öğrencilerin, ulaşım ve barınma sorunu yaşadıkları için genelde eğitimlerini sürdüremediklerini söyledi. Belde merkezlerin çevredeki 15 köye yakın olduğunu, kışın ulaşımında rahatlıkla sağlandığını anlatan Yıldızlı "Beldemizde ve çevre köylerdeki çocuklarımız ilköğretim dönemini bitirdikten sonra lise eğitimlerini devam etmek için Ahlat İlçesi'ne gitmek zorundadırlar. Burada barınma sorunu ile karşı karşıya kalan çocuklarımızın bazıları ev kiralıyor, bazıları ise akrabalarının yanında kalıyorlar. Bir çok öğrenci ise ilköğretimden sonra okula devam edemiyor. Ovakışla konum olarak köy güzergahları üzerinde bir yerdedir. Biz eğitimde bu 15 köyün merkezi olmak istiyoruz. Belde ve köylerimizdeki öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimine katkı sağlamak istiyorsak, beldemize bir yatılı ilköğretim bölge okulu ve pansiyonlu lise yapılması zaruridir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Bitlis Valiliği'nden ve milletvekillerinden yardım bekliyoruz" dedi.

(GA-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title