Haberler

Ortaöğretim Tanıtım Günleri Başladı

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından ilköğretim okullarının 8.sınıf öğrencilerine yönelik "Liseli Olmak Projesi" kapsamında düzenlenen "Ortaöğretim Tanıtım Günleri" etkinlikleri başladı.

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Liseli Olmak Projesi" kapsamında düzenlenen "Ortaöğretim Tanıtım Günleri" etkinlikleri başladı.

Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ve Samsun RAM'ın destek verdiği "Liseli Olmak Projesi" kapsamında Canik ilçe genelinde bulunan ilköğretim okullarının 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu sene okullarını bitirecek olan seneye orta öğretimlerini devam ettirecekleri okulları seçecek olan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin ilgili ve yetenekleri doğrultusunda orta öğretim kurumlarına yönlendirmek, velileri bilinçlendirmek ve kent yaşamından uzak öğrencileri bu yaşama katmak amacıyla Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin performans kriterlerinden birisi olan öğrencilerin kent yaşamını tanımaları ve yararlanabilecekleri imkanlar hakkında bilgilendirildi.

Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte açılış öncesi konuşma yapan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, "Amacımız İlköğretim 8. Sınıf öğrencilerinde ortaöğretime devam etmeleri fikrinin oluşturulması, ailelerin ortaöğretime devam etme konusunda olabilecek olumsuz görüşlerinin değiştirilmesi ve köyde yaşayan öğrencilerin kent hayatını tanımalarına fırsat vermek. Geleceklerine yönelik planlar yapmalarının sağlanması amacı ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun RAM ve Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi tarafından Ortaöğretim Tanıtım Günleri Etkinlikleri düzenlenmiştir. İlçemizde ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde79'dur. Bu projenin yüzde 90'ı hedef alması bizleri memnun etmiştir" dedi.

"KIRSAL KESİMDE EKSİKLİĞİMİZ VAR"

Eğitimin önemli bir konu olduğunu ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bununla ilgili herhangi bir ihmalin ve problemlerin olumsuz sonuçlara yol açacağını biliyoruz. Eğitim kalitesini yükseltmek için yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Her ay kaymakam arkadaşlarla yaptığım toplantılar sonunda muhakkak eğitim konusuna yer veriyoruz. Samsun'da milli eğitimimizde en önemli eksiğimiz ortaöğretimde okullaşma oranımız olup, bu oran Samsun'a yakışmamaktadır. Bu proje ortaöğretimde okullaşma oranına önemli bir katkı sağlayacaktır. Okullaşma oranımız yüzde 82.5 civarında olup, kent merkezimizde bu oran yüzde 100'e yakındır. Ancak kırsal kesimde eksikliğimiz var" diye konuştu.

Liselerimizde de taşımalı sisteme geçildiğinin altını çizen Vali Aksoy şöyle konuştu: "Özellikle kırsal kesimde bulunan çocuklarımız için okullarına gidip gelme sorununu ortadan kaldırıyoruz. Bunları artık öne çıkan mazeret olarak görmüyoruz. Çocuklarımızın mutlaka liseye devam etmelerini, liseyi okumalarını istiyoruz. İnanıyorum ki bu konuda çocuklarımızın anne babaları bu konuda kendilerine destek olacaktır. Çünkü yetenekli ve kabiliyetli gençlerimiz var. Onlara bu hakkı vermediğimizde en temel hakkı olan eğitim hakkında mahrum etmiş olacağız. Bu proje özellikle ilköğretimi bitirecek olan çocuklarımızın yeteneklerine göre hangi liseyi tercih edecekleri konusunda katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin de yetenek ve kabiliyetlerine göre sağlıklı tercih bulunmaları gelecekleri açısından büyük önem taşımaktadır."

Konuşmaların ardından Ortaöğretim Tanıtım Günleri etkinliklerine katılan misafir öğrencilere Vali Aksoy, tarafından katılım belgeleri verildi. Verilen katılım belgelerin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler, lise öğrencileri tarafından kurulan tanıtım stantlarını gezerek, öğrencilerden eğitimleri hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında Canik ilçesindeki okullarında görev yapan 27 rehber öğretmene proje tanıtımı yapıldı. Tanıtım programına katılan rehber öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda öğrenci, veli ve öğretmenlere bu projenin tanıtımını yapmaları sağlanarak merkez ilçedeki okullarda toplam bin 150 öğrenciye proje kapsamında mesleki rehberlik çalışması gerçekleştirildi.

Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Karşıyaka Samsun Canik Yerel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title