Haberler

Ormancılara Güvenlik Eğitimi

Güncelleme:

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün üretim tatbikatı Afyonkarahisar'da Hocalar Orman İşletme Şefliği'nde gerçekleştirildi.

Ormancılara güvenlik eğitimi

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün üretim tatbikatı Afyonkarahisar'da Hocalar Orman İşletme Şefliği'nde gerçekleştirildi. Tatbikata, Afyonkarahisar ve Dinar Orman İşletme müdürleri, yardımcıları, şefler, orman muhafaza memurları ve üretimde çalışan köylüler katıldı. Tatbikatta, iş güvenliği, kesme, kabuk soyma, sınıflandırma konuları işlendi. İş güvenliği ve işçi sağlığından sonra uygulamalı ağaç kesme ve devirme tekniği, budama, kabuk soyma, sınıflandırma konuları anlatıldı. Zaman zaman konular tartışmaya açılarak yeni göreve başlayan ekiplerin eğitilmesi sağlandı.

Tatbikatta konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, "Arazi şartlarında her türlü tehlikeye açık bir ortamda çalışıyoruz. Orman işinde çalışan ekiplerimiz iş güvenliği tedbirlerini aldıktan sonra işe başlasınlar. Koruyucu kask, gözlük, eldiven, dizlik takmanız bir gün hayatınızı kurtarabilir" dedi.

Kesilen ağaçların en iyi şekilde ekonomiye kazandırılması gerektiğinde anlatan Sarıkaya, piyasada en fazla rağbet gören ürünlerin direk ve tomruk olduğunu söyledi.

Onur BAYRAM/HOCALAR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Hocalar Dinar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title