Haberler

Ordu'da 680 Çocuk İzleniyor

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (Ilo) Teknik Desteği ve Avrupa Birliği (AB) Fon Kaynağıyla Yürütülen 'Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması' Projesi Kapsamında Yürütülen Çalışmaların Başarıyla Devam Ettiğini Söyledi.

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) teknik desteği ve Avrupa Birliği (AB) fon kaynağıyla yürütülen 'Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması' projesi kapsamında yürütülen çalışmaların başarıyla devam ettiğini söyledi.

Projenin başlamasından sonra Ordu'da küçük yaşta olmalarına rağmen çalışan veya çalışma riski bulunan çocukların belirlenerek izlemeye alındığını belirten Ordu Valisi Gözlügöl, bugüne kadar 680 çocuğa ulaştıklarını kaydetti. Ulaştıkları çocukların her sorunu ile yakından ilgilendiklerini vurgulayan Vali Gözlügöl, "Gelinen nokta itibariyle Ordu'da 273 kız ve 407 erkek olmak üzere 680 çocuğa ulaşılmıştır. Bu çocukların 140'ı sokakta, 15'i sanayide, 127'si tarımda, 8'i hizmet sektöründe çalışmaktadır. 317 çocuk ise ağabey ve ablaları çalıştıkları için ya da ailelerin maddi durumları dolayısıyla çalışma riski içinde bulunan çocuklardır. Bu çocukların sağlık kontrollerinden geçirilmesi, ihtiyaç duyulması durumunda tedavilerinin yaptırılması, ailelerinin iş imkanlarına ulaşması ve sosyal güvenlik sistemine girişlerinin sağlanması için yoğun çalışma yapılmaktadır" dedi.

Ulaşabildikleri çocuklara proje kapsamında her ay belirli yardımlarda bulunduklarını da belirten Vali Gözlügöl, şu bilgiyi verdi: "Her ay ortalama 100 çocuk ve ailesine eğitim, danışmanlık, yeme-içme gibi desteklerde bulunulmaktadır. 125 çocuğa İPKO (İl Proje Koordinasyon Ofisi) içinde ya da dışarıda sağlık, spor, eğitim, kültür hizmetleri verilmiştir. Ayrıca maddi destek olarak 600 çocuğa kıyafet, ayakkabı, spor ayakkabı, eşofman gibi yardımlar yapılmıştır. 2007-2008 öğretim yılı için okula giden 400 çocuğa önlük, kırtasiye, hijyen malzemesi alımı yapılmıştır. İlköğretimi bitiren 8 çocuk liseye, 2 çocuk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine, 7 çocukta ilköğretime kaydedilmiştir."

(MAK-SA)

06.10.2007 12:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title