Haberler

Öğrencilere Tablet ile Öğrenme Eğitimi

Foça’da yürütülen ‘İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme’ projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayarların sadece bir oyun aracı değil teknolojik bir eğitim aracı olarak da görülmesi gerektiği anlatıldı.

Foça'da yürütülen 'İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme' projesi kapsamında öğrencilere tablet bilgisayarların sadece bir oyun aracı değil teknolojik bir eğitim aracı olarak da görülmesi gerektiği anlatıldı. Etkinliğe Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Reha Midilli İlkokulu 3-A sınıfı öğretmeni-proje yürütücüsü Ozan Aras ve öğrencileriyle birlikte 'kodlama', 'sanal gerçeklik', 'makey makey ile eğlenceli bilim' ve 'qr kodlarla matematik' etkinlikleri yaptı. Her geçen gün gelişen teknolojinin, yeni eğitim metotlarını ve planlamalarını da beraberinde getirdiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Bu uygulamada, tablet bilgisayarlar öğrenciler için sadece bir oyun aracı olmaktan çıkıp, teknolojik bir eğitim aracı olarak değer kazanmış. Bu yöntemle, eğitim oyunlarını oynayan öğrenciler, bilgilenirken eğleniyorlar. İlgi ve motivasyon arttırıcı bir yöntem. Geri dönüşler çok sevindirici, başarıya önemli katkısı olmuş. Bu projeyi Foça Reha Midilli İlkokulumuzda uygulamaya geçiren Okul Müdürü Ahmet Bakır'a, proje yürütücüsü Ozan Aras'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Akar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenmenin kalıcı olması sağlanıyor

İspanya, İrlanda, Finlandiya, Polonya ve Türkiye'nin ortaklığında gerçekleşen 'İpad/Tablet ile Öğrenme ve Öğretme' isimli Erasmus + Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor. Foça Reha Midilli İlkokulu'nda, Ekim ayında yürütülmeye başlayan ve süresi iki yıl olarak belirlenen pilot projeye, 25 öğrenci katılıyor. Öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmaları sağlanırken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarının da artırılması amaçlanıyor. Tablet bilgisayar ile öğrenciler; multimedya, interaktif videolar, grafikler, ses efektleri ile simule edilmiş bir hayatı yaşayarak öğreniyor, bilgisayar ortamındaki eğitimsel oyunlarla öğrendiklerini pekiştiriyor. Böylece öğrenmenin kalıcı olması sağlanıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülgür Gökhan Türkiye İpad Foça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title