Haberler

Öğrencilerden Vergi Dairesine Ziyaret

Ordu'nun Ünye İlçesinde, Vergi Haftası Dolayısıyla Şehit Hüseyin Başaran İlköğretim Okulu 1 ve 5. Sınıf Öğrencileri, Ünye Vergi Dairesi'ni Ziyaret Etti.

Ordu'nun Ünye ilçesinde, Vergi Haftası dolayısıyla Şehit Hüseyin Başaran İlköğretim Okulu 1 ve 5. sınıf öğrencileri, Ünye Vergi Dairesi'ni ziyaret etti.

Ünye Vergi Dairesi Müdiresi Sibel Akpulat'ın karşıladığı öğrenciler, hazırladıkları soruları müdire hanıma sordu. Soruları cevaplayan Akpulat, verginin öneminden bahsetti. Akpulat, "Vergiyi kısaca, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklayabiliriz. Hizmetlerin yapılabilmesi için yapmış olduğumuz alışverişlerimizde mutlaka fişimizi almalıyız. Herkes yapmış olduğu harcama kadar devlete vergi ödüyor, bu vergilerle de devlet bizlere hizmet yapıyor. Bizler vergilerimizi ne kadar düzenli ödersek, karşılığını da alırız. Bunun için her vatandaş üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi. Ziyarette, Vergi Haftası dolayısıyla öğrencilere birer tişört ve ajanda hediye edildi.

(HA-SA) 28.02.2008 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title