Haberler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Hocalı Katliamı Etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün katkılarıyla Hocalı Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Dünyası Kültür Topluluğu tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün katkılarıyla Hocalı Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ayrıca Hocalı katliamı anısına 'Göç İmgeleri' konulu resim sergisi açıldı.

Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Türk dünyasının aziz şehitleri ve ebediyete intikal eden bilge liderler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Azerbaycan Milli Marşı ile İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliğe konuşmacı olarak katılan sanatçı Funda İyce Tuncel, sergide yer alan resimleri ve resme konu olan Hocalı Katliamı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tuncel konuşmasında "1992 yılında bu katliamı duyduğumuzda ve orada katledilen insanları görünce bir anne olarak çok üzülmüştüm. Bir gecede katledilen bu insanların maruz kaldıkları durumu öğrenince büyük dehşet yaşadım. Bu olaydan çok etkilendim ve bir sanatçı olarak bu acının, bu katliamın resimlerini yapma kararı aldım. Bir sanatçı kendi toprağını, coğrafyasını ve o toprağın sevinci ile acısını tanımalı, kendi üslubuyla belgeselleştirebilmeli, çağına tanıklık etmelidir. Bu, sanatçının topluma olan borcudur" dedi.

Karabağ ve Karabağ'ın maruz kaldığı katliam hakkında katılımcılara bilgi veren Üniversite Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çeribaş ise "Karabağ bizim Anadolu Türklüğü ile Azeri Türklüğünün kavuştuğu kapı, bakıştığı ve iki kardeşin buluştu meydandır. Karabağ bizim yüreğimize saplanmış zehirli bir hançerdir. Allah Türk Milletine bir daha böyle bir acı yaşatmasın ve yaşamayı da nasip etmesin" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın konuşmacılara teşekkür belgelerini takdimi ile devam eden etkinlikte Hazar World dergisinin İstanbul'da düzenlediği 'Ermenistan İşgali Altındaki Karabağ' konulu Hazar Kısa Film Yarışmasının jüri özel ödülünü alan 'Sönmeyen Ateş Hocalı' isimli filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda Sanatçı Funda İyce Tuncel'in Hocalı katliamı anısına resmettiği 'Göz İmgeleri' konulu resim sergisinin açılışı Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve sanatçı Funda İyce Tuncel tarafından gerçekleştirildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Kılıç Hacı Bektaş Nevşehir Karabağ Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

title