Haberler

MUTSO'dan İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimi

Güncelleme:

MUTSO, üyelerine 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Muğla Genç Hekim Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından verilen konferansta üyelere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verildi.

Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu'nda saat Muğla Genç Hekim Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi'nden M. Gökhan Güçlü, Mehmet Ali Ergan ve Fatih Keçeli tarafından verilen bilgilendirme toplantısına Muğla Ticaret ve Sanayi Odası(MUTSO) Meclis Başkan vekili Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Can, Meclis Üyesi Koray Özcan ve odaya kayıtlı üyeler katıldılar. Bilgilendirme toplantısında katılımcılara 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirileri, işverenleri sorumlulukları hakkında bilgi verildi. Toplantı MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Can'ın açılış konuşması ile başladı. Mustafa Murat Can yaptığı açılış konuşmasında; "Bizler MUTSO olarak sürekli üyelerimizin yanındayız, onlar için faydalı olacağını, kişisel gelişimlerine faydalı olacağını düşündüğümüz bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bu akşam düzenlediğimiz bu toplantının üyelerimize faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Mustafa Murat Can'ın konuşmasının ardından Muğla Genç Hekim firması Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından bilgilendirme yapıldı. İki bölümden oluşan toplantının ilk kısmında kanun hakkında genel bilgiler verilirken ikinci kısmında ise toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Kamu ve özel sektör farkı gözetmeksizin tüm çalışanların kanun kapsamına alındığını altını çizen Genç Hekim firması yetkilileri; "Uygulamaya konulan kanunun cezai yaptırımları çok büyük ama bu kanunun amacı cezai yaptırımdan ziyade iş yaşamında daha az kayıpların yaşanmasını sağlamaktır. Bu kanunla birlikte bütün işletmelere risk analizi yaptırma zorunluluğu ve sektörlere göre de tüm çalışanların sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekmektedir. Kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte sağlık raporu olmadan sigorta başlangıcı yapılmamaktadır. Kanunun tanıtım sloganı her şeyi özetlemektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu 'Önlemek, ödemekten daha ucuz ve insanidir' sloganı ile tanıtmıştır. 6331 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler ile işyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin alınması konusunda önemli sorumluluklar yüklemekte ve aksi durumda yükümlülüğünü yerine getirmeyen iş yerine her bir işlem için bin TL ile 8 bin TL arasında para cezası yaptırımı getirmektedir" dediler.

Toplantının ikinci kısmı ise soru cevap şeklinde devam etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Murat Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title