Haberler

Muğla: Fethiye'de İsrail'i Protesto Mitingi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, İsrail'in Lübnan'a saldırısı düzenlenen mitingle protesto edildi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, İsrail'in Lübnan'a saldırısı düzenlenen mitingle protesto edildi.

Fethiye Salı Pazarı Meydanı'nda düzenlenen "Bu Katliamı Durdurun, Silahlar Sussun, Bebekler Ölmesin" adlı mitingde, ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Öğleden sonra düzenlenen mitinge katılım fazla olmazken, çocuklar ellerinde ABD ve İsrail'i lanetleyen pankartlar ve Türk bayrakları açtı. Mitinge Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. 'Katil Amerika', 'Müslümanlar kardeştir', 'Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler' şeklinde sloganların atıldığı mitingde, 'Kahrolsun katil siyonistler', 'Siyonistler hesap verecek', 'Amerikan kuklası İsrail', 'Ölüm orada, insan haklarından söz eden AB nerede' yazılı dövizler açıldı. Mitingde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Hani insan hakları, hani demokrasi? Bir balinanın karaya vurmasıyla gözyaşı dökenler. Altı aylık bebeklerin hiç mi balinalar veya petrole bulanmış karabataklar kadar değeri yok? Güçlü olmadığınız sürece bir şey yapma şansınız yok. Biz bu kadar duyarsız olursak devlet de duyarsız olur. Burada 50-60 kişi toplandı, Ankara'ya ancak bu kadar insan ses verebiliyor. Ama Türkiye'de 70 milyon ayağa kalksaydı, Türkiye'yi yönetenler de kendilerini bunun bir parçası olmak zorunda hissederdi. Biz güçsüz olduğumuz sürece sınırımıza dayanan bu mezalim merak etmeyin bize de saldırır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mitingde Ahmet Eraslan'ın kahramanlık türkülerini seslendireceği mini konser iptal edilirken, miting sonunda bir grup vatandaş İsrail ve ABD bayraklarını sloganlar eşliğinde yaktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title