Haberler

Muğla'da Kar Yağışı Etkili Oluyor

Muğla'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan dağ mahallelerindeki yollar, belediye ekiplerince açılmaya çalışılıyor.

Muğla'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler kar kürüme çalışması yürütüyor.

Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Göktepe ve Yılanlı mevkilerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze uzak Özlüce, Gazeller, Yörükoğlu, Şenyayla, Dokuzçam, Yemişendere, Sungur, Muratlar, Günlüce, Göktepe ve Fadıl mahalle yolları sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karla kaplı bölgeye otomobilleriyle gelen bazı sürücüler ise yanlarında zincir bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi ekipleri, bölgede önce kar temizleme, ardından tuzlama çalışması ile yolları ulaşıma açmaya çalışıyor.

Kar yağışının etkili olduğu Muğla-Denizli karayolunda ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Trafik ekipleri, bölgede araçların zincir takarak geçişine izin verirken, karayolları ekipleri güzergahın açık tutulması için kar küreme aracıyla çalışma yaparak yola tuz atıyor.

Menteşe ilçesi Özlüce Mahallesi'nde ise kapanan yollar temizlendi. Ekipler, kar nedeniyle ilerleyemeyen bazı araçların geçişi için yol açtı.

Özlüce Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Uzun, bu yıl üçüncü kez kar yağdığını belirterek, "Burası Muğla'nın en yüksek rakımlı noktası. Bu nedenle buraya kar daha fazla düşüyor. Biz de evlerimizin önünde biriken karları temizliyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yörükoğlu Göktepe Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title