Haberler

Mersin'de Cemevinde Pişirilen Yemekler, Kilisede Kalan Depremzedelere İkram Ediliyor

Güncelleme:

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler, Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde kalan depremzedelere ikram ediliyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olmak önemli. Depremde yaşadıklarımız bize, önemli dayanışma süreçlerini de gösterdi” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi'nin desteğiyle Mersin Cemevi'nde pişirilen yemekler, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde kalan depremzedelere ikram ediliyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olmak önemli. Depremde yaşadıklarımız bize, önemli dayanışma süreçlerini de gösterdi" dedi.

Yenişehir Belediyesi'nin depremzedeler için oluşturduğu yardım organizasyonuna sivil toplum kuruluşları ve inanç merkezleri de destek veriyor. Yenişehir Belediyesi Aşevi ve Mersin Cemevi'nde pişirilen yemekler, her gün 2 bin depremzedeye ulaştırılıyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım seferberliği kapsamında kapılarını Mersin'e gelen depremzedelere açan ve yurttaşlara geçici barınma imkanı sağlayan Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde kalan depremzedelere Mersin Cemevi'nde pişirilen yemekleri ikram ediyor.

Depremin önemli bir dayanışma sürecini açığa çıkardığına dikkat çeken Başkan Özyiğit, şunları söyledi:

"Kentimize bugüne kadar 350 bin civarında depremzede geldi. Tabii ki depremzedelerimizin barınma ve günlük ihtiyaçlarının çözümü noktasında seferber olmuş durumdayız. Bunun için günlük beslenme noktasında, 25 yıldır hizmet veren aşevimizde ve güzel bir mutfak altyapısı olan Mersin Cemevi'ne gerekli desteği sağlayarak orada da yemek pişiriyoruz. Bu yemekleri günde 2 bin kişiye ulaştırıyoruz. Hem depremzedelerin geçici konakladıkları alanlarda hem de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'mizde yine temel ihtiyaç malzemesi almak üzere gelen vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada dikkat çeken bir nokta; belki acıda birleşmek ya da aslında hep denir ya 'Rengimiz, milliyetimiz, ırkımız ne olursa olsun kanımızın rengi aynı'. Sonuçta bu acıda birleşmek noktasında bir kilisemizde barınan depremzedelere cemevinde pişirilen yemekleri ikram ediyoruz. Demek ki dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olmak önemli. Depremde yaşadıklarımız bize, önemli dayanışma süreçlerini gösterdi. Depremzedelerin kurtarılması noktasında, uluslararası arenada karşılıklı zıtlaşmanın yaşandığı ülkelerden destekler geldi. O acıları bizimle paylaştılar. Hepsine teşekkür etmek lazım, barış ve insanlığın çok kıymetli olduğunu bilmek gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir dayanışma var. Bu dayanışmayı büyüten tüm yüreklere teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Mersin Yenişehir Abdullah Özyiğit Yenişehir Yenişehir Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title