Haberler

Mersin'de Bayramlaşma

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu yöneticileri, askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları, Mersinliler ve farklı inançlara mensup vatandaşlarla bayramlaştı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu yöneticileri, askeri erkan, emniyet teşkilatı mensupları, Mersinliler ve farklı inançlara mensup vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma programı sabah saatlerinde Kültür Merkezi'nde başladı. İlk olarak il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaşan Güzeloğlu, yaptığı açıklamada bayramların önemine dikkat çekti. Bayramların sevincin arttığı, insanların coşkuyla birbirleriyle kucaklaştığı, küskünlüklerin ve kırgınlıkların geride bırakıldığı çok özel günler olduğunu belirten Güzeloğlu, "Bayramlar bir şairin dediği gibi 'en büyük sevinç ve en büyük hediyedir.' Her günümüzün bayram sevinciyle geçmesini, Mersinimizin ve ülkemizin her ferdinin bayramın getirdiği coşkuyla ve güzelliklerle yaşamasını diliyorum. İlimizde bayramın en iyi şekilde geçirilmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Tüm kurumlarımız vatandaşlarımızın her alanda rahat edebilmesi için hazırlıklarını yaptı. Ramazan Bayramı'nın güzelliklerin yaşandığı bir bayram olmasını diliyorum. Öte yandan Ramazan Bayramı'nı farklı dinlere mensup vatandaşlarımızla kutluyoruz. İlimizin zenginliği de burada. Mersin her kesim ve her kişinin kardeşçe yaşadığı, bir arada yaşamanın Türkiye'deki en güzel örneği olan bir büyükşehirdir" dedi.

Güzeloğlu, daha sonra beraberinde AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan ve il protokolü ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı ziyaret ederek, buradaki askeri personelle bayramlaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı personellerine hitap eden Güzeloğlu, "Bayram coşkusu, birlik-beraberliğimizin vurgulanması, bunun sürdürülmesi, ülkemiz her kurumunun ve kişisinin, toplumun her kesimiyle kaynaşmasıdır. Yalnız kutlanan bir bayram olamaz. Bayram sevinçleri paylaşarak çoğaltmak, hiç tanımadığımız kişiye bile el uzatarak onun bayramını kutlamaktır. Çocuklardan başlayarak bu coşkuyu milletimizin hem dini hem de milli bir değeri olarak yaşatmak önemlidir. Nice bayramlarda daha güçlü Türkiye'nin daha güçlü Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda çalışmanın ve orada bayramlaşmanın mutluluğunu yaşamak dileğiyle herkesin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Erlerle de bir süre sohbet de eden Güzeloğlu, tayini çıkan Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Conguroğlu'nun Mersin'de başarılı bir şekilde görev yaptığı dile getirerek, Conguroğlu'na yeni görev yerinde başarılar diledi.

Güzeloğlu, ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette tören mangasını selamlayan ve şeref defterini imzalayan Güzeloğlu, şöyle konuştu; "Mübarek asker ocağında bayram coşkusunu yaşarken, milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin payidar olması uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizi Allah'tan rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyorum. Bayram coşkusunu yaşarken milletçe bütünleşmiş, inanmış ve bir büyük ülke idealine dönük çalışmasında kenetlenmiş bir ülke olarak, güvenliğin temini için sorumluluk sınırları içerisinde can ve mal emniyetinde görev alan güvenlik güçlerimizin personellerine başarı diliyorum."

Son olarak Polisevi'nde İl Emniyet Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen Güzeloğlu, emniyet mensuplarının bayramlarını kutladı. Konuşmasında bayramların özel günler olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, "Kardeşlik duygusunun pekiştiği bayramlara erişmek önemlidir. Bayram coşkusunu yaşarken, kahraman Türk Polis Teşkilatı'nın ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna hayatını kaybeden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyorum. Bugün sahip olduğumuz zenginliklerimizi onlara borçluyuz. Onların bize emaneti olan aileleri, çocukları, eşleri ve yakınları bizim en önemli mesuliyetimizdir. Bayramı yaşarken huzur ve güveni Mersin'de hissederken, güvenliğin sağlanması adına fedakarca çalışan polislerimizi kutluyorum. Türkiye büyük bir ülke olarak 2023 hedefine kararlı bir şekilde giderken, güvenlik ve huzur temel kavramımızdır. Mersin huzur şehridir, güven şehridir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Mersin Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

title