Haberler

Manisa'da, Mevlana'nın 800. Doğum Yıldönümü Etkinlikleri

Unesco Tarafından 2007 Yılının Mevlana Yılı İlan Edilmesi Sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Katkılarıyla Manisa'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 800. Doğum Yıldönümü Kutlandı.

UNESCO tarafından 2007 yılının Mevlana yılı ilan edilmesi sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Manisa'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 800. doğum yıldönümü kutlandı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kutlamaya Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecenin açılış konuşmasının yapan Başkan Kar, "Mevlana hep yeni bir şey söyleyebilmenin sancısını çekmiş ve hiç kendini tekrar etmemiştir. Biz, bu değeri insanlıkla paylaşabildiğimiz ölçüde Mevlana'nın evrensel mesajlarını tüm dünyayla buluşturmuş olacağız." dedi.

Yurt içinde ve dışında bir çok gösteriler yaptıklarını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Müdürü Tuğrul İnanç ise Mevlana'ya olan ilgiye değinerek, "İnsanlar, 'Semazenler nasıl dönüyorlar?' yerine 'Neden dönüyorlar?' sorusunu sorduklarında Mevlana'ya ve Mevleviliğe ilgi daha da artacaktır" diye konuştu. İnanç ayrıca, Manisa'nın da Mevlana ocaklarına "Dede" yetiştiren önemli yerlerden biri olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından semazenler yerlerini alarak ney eşliğinde gösterime başladı. Semazenlerin mest eden gösterileri davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

(ÖA-Mİ-

(ÖU-ÖA-Mİ-)

07.06.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title