Haberler

Makine ve Ekipman Dağıtım Töreni Yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve 2013 yılında 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Parsel İçi Basınçlı Sulama ve Tarımsal Makine Ekipmanlarının Desteklenmesi' kapsamında çiftçilere...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve 2013 yılında 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Parsel İçi Basınçlı Sulama ve Tarımsal Makine Ekipmanlarının Desteklenmesi' kapsamında çiftçilere hibe desteği ile verilen makine ve ekipmanların dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Bireysel Parsel İçi Basınçlı Sulama ve Tarımsal Makine Ekipmanlarının Desteklenmesi' projesi kapsamında makine ve ekipmanların dağıtıldığını belirterek, "2007-2012 yılları arasında 310 çiftçiye 5 milyon 688 bin 827 TL toplam fiziki gerçekleşme üzerinden 2 milyon 844 bin 413 TL 50 kuruş hibe ödemesi desteği yapılmıştır. Sağlanan hibe desteği ile 17 bin 83 dekar alanda yüzey sulamadan basınçlı sulamaya geçilmiştir. 2013 yılında ise toplam 169 adet hibe başvurusu alınmıştır. İlimize tahsis olunan 1 milyon 420 bin TL kaynak çerçevesinde 145 adet hibe başvurusu programa alınmıştır. Programdan 2013 yılı için, Ülkemiz genelinde basınçlı sulamaya ayrılan nakdi kaynağın İllere dağılımı göz önüne alındığında, ilimize tahsis olunan 1 milyon 420 bin TL kaynak ile ilimiz Konya, Diyarbakır ve Bitlis illerinden sonra 4. sırada, GAP illeri içerisinde ise Diyarbakır'dan sonra 2. sırada yer almaktadır. Bu çerçevede programa alınan 145 adet çiftçimizden 144 adet çiftçimiz ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. 2013 yılı içerisinde 1 milyon 417 bin 121 TL 18 kuruş hibe ödemesi yapılması ve 4 bin 876 dekar alanda yüzey sulamadan basınçlı sulamaya geçilmesi planlanmıştır" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise 2007-2012 yılları arasında 310 çiftçiye 5 milyon 688 bin 827 makine ekipman desteği verildiğini belirterek, "Çiftçilerimize yapılan destekler ile tarımsal ürünlerde de artış yaşanıyor. Çiftçilerimizin son teknolojik imkanlarla üretim yapması gelirlerine de attırıyor. Tarım tekniklerine göre üretim yapıldığı zaman üründen daha fazla verim alınıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu'na başarılı çalışmalarından dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. İpekyolu Kalkanma Ajansı'ndan Gıda Denetim aracı aldık. Çiftçilimize üreticimize her türlü desteği veriyoruz. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra makine ve ekipmanların çiftçiye dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkan Vekili Ömer Kerkütlüoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nemci İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, AK Parti Kilis Milletvekilleri Opr. Dr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Diyarbakır Kadıoğlu Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title