Haberler

Mahkumların Yaptığı Eserler Sergilendi

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda ‘Ahşap Boyama, Mis Sabunluk ve Taş Oymacılığı Kursları’nda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el sanatları eserlerinden oluşan "Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası" El Sanatları Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 'Ahşap Boyama, Mis Sabunluk ve Taş Oymacılığı Kursları'nda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el sanatları eserlerinden oluşan "Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası" El Sanatları Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışını Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Adliyesi'nde görevli olan Cumhuriyet Savcıları ve davetliler birlikte yaptı.

Serginin açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Rahmi Doğan, mahkumların ürettiği ve Kars'a dair olan hediyelik ürünlerin çok güzel olduğunu söyledi.

Tutuklu ve hükümlü bayan, erkek kardeşlerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru çok güzel eserler var, açılışını yaptık diyen Doğan, "Yarından sonra bunların da satışı yapılacak. Hem ilimizi temsil eden tarihi ve kültürel değerleri yapmışlar hem de, herkesin kullanabileceği el işleri var. Bunlardan satın alarak o kardeşlerimize destek vermemiz lazım. Böylece onlara moral motivasyon sağlamış ve bu türden, Kars'ın tanıtımına katkı sağlayacak eserleri almış oluruz. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel eserlerle karşımıza çıkarlar. Bunlara destek vereceğiz" dedi.

Sergilenen ürünlerde FETÖ tutuklularının emeği olmadığını ifade eden Kars Cumhuriyet Başsavcı Serdar Durmuş, "Burada bulunan eserler, Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilmiştir. Ancak bu işlerde hiçbir FETÖ tutuklusunun emeği yoktur. Normal adli hükümlülerimizin emeği vardır. Karsın ihtiyacı olan özellikle tarihi yerlerin yapılmasını istedik. Çoğu bayan hükümlülerimizin çalışması olmakla birlikte, bu çalışmalar üç farklı alanda gerçekleştirildi. Ahşap taş oymacılığı, mis sabunluk çalışmaları yapıldı" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, Vali Rahmi Doğan ve beraberindekiler tarafından gezildi. Sergi, 10 Mart 2017 Cuma gününe kadar açık kalacak. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Muhtar Paşa Rahmi Doğan Kars Mis Yerel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title