Haberler

Kütahya'da Temizlik Hizmetlerinde Yeni Dönem

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne Araç ve Personel Takviyesi Yapılarak, Hizmet Kalitesinin Artırıldığını Söyledi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne araç ve personel takviyesi yapılarak, hizmet kalitesinin artırıldığını söyledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde Başkan İça ve belediye daire müdürlerinin katıldığı törenle yeni araçlar tanıtıldı.Törene temizlik işçilerinin tamamına yakını özel kıyfetleri ile katıldı.

Başkan İça, yaptığı açıklamada, "Kütahya Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması amacıyla, pek çok projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'müz, mesken atıklarının toplanması işi için reorganizasyona giderek, ekiplerini ve araçlarını modernize etmiştir. Merkeze bağlı 19 köyümüzün de mahalle haline gelmesi ile artan ihtiyacı karşılamak üzere müdürlüğümüz, 43 temizlik aracı ve 188 personelle hizmet vermektedir. Geri dönüşüm aracı haftada 2 gün (Pazartesi ve Cuma günleri) şehrin 15 noktasına ve okullarımıza yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarında biriken atıkları alarak ayrıştırılmış vaziyette deponi alanına nakletmektedir. 80 okulumuza geri dönüşüm kumbarası ve atık pil kumbarası yerleştirilmiş, böylelikle gençlerimize ve çocuklarımıza çevreye karşı duyarlı olma bilinci verilmeye çalışılmıştır. Salı ve cuma günleri hastanelerden, sağlık ocaklarından ve polikliniklerden tıbbi atıkların toplanması işlemi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yeni mahallelerimizde, dağıtılan variller vasıtasıyla çöpler iki günde bir alınmaktadır. AB katı atık yönetim sistemi normlarına uygun katı atık bertaraf tesisi kurmak için belediyemiz öncülüğünde oluşturulan birlik faaliyetlerine başlayarak, Avrupa Birliği fonlarından 24 bin 200 euroluk proje için, 16 bin 800 euro hibe almaya hak kazanmıştır. İnköy yakınındaki vahşi deponi alanının ıslahını da içeren projenin bu yıl içinde başlayarak, 2009 yılında tamamlanması öngörülmektedir. Belediyemiz tarafından DSİ'den devralınan ve şehrimizi bir baştan bir başa kat eden sulama kanalında temizlik çalışmaları devam etmektedir. Kanalın şu ana kadar yaklaşık 20 kilometrelik bölümünde temizlik çalışmaları tamamlanmıştır. Sulu tarım ve peyzaj çalışmalarında kullanılan kanalın güzel görünmesi ve çevresinde kötü etki bırakmaması için halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

Tören sonrası Başkan İça ve belediye daire müdürleri temizlik işçileri ile toplu hatıra fotoğraf çektirdi.

(EFE-MŞ)

06.06.2007 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title