Haberler

Kurtdere'ye Kırmızı Dipli Mum ile Davet

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Kurtdereli Yağlı Güreşleri’ne meclis üyelerini kırmızı dipli mum ile davet etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ne meclis üyelerini kırmızı dipli mum ile davet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yüzel Yılmaz, 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'ne Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini davet ettiler. Kırmızı dipli mum ile davette bulunan Başkan Uğur, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. Uğur, "Yağlı güreşlere biz önem veriyoruz. Geleneğimiz, göreneğimiz gelecek nesillere taşınsın istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. İlk toplantısı Balıkesir'de yapıldı. Şu anda 40'ın üzerinde belediye bu birliğin üyesi oldu. Bu birliğe bütün güreş yapan belediyeler destek veriyor. Yağlı güreşin bütün maddi manevi sorumluluğu belediyelerde. Bu işte Edirne Belediyesi Kırkpınar ile yağlı güreşin başkenti. Bu güreşlerin daha kaideli yapılması lazım. Paydaşlar olan pehlivanlar, cazgırlar, ağalar, zurnacısı, davulcusu... Güreş Federasyonu ile yaptığımız çalışma ile kaidelerini koymak istiyoruz. Güreşler bulunduğumuz çağa uygun hale gelsin istiyoruz. Sizleri kışın da güreştireceğiz demiştik, 2016 yılının Ocak ayına burada kapalı salonda bir güreş müsabakası yaptık, çok büyük talep gördük. Yağlı güreşleri kışında yaptırmak için kapalı güreş salonu inşasına başlıyoruz. 1600 seyirci kapasiteli 40'a 40 sahası olan bir yer yapacağız. Koca Yusuf'lar, Kurtdereli Mehmet Pehlivanlar, Amerika'da Avrupa'da nasıl güreştiyse oralara da bunu taşımak istiyoruz. Yağlı güreşimizi marka haline getirip tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. İnşallah bunları tüm belediye başkanlarımızın destekleri ile devam ettireceğiz" diye konuştu.

Başkan Uğur üyeleri güreşlere kırmızı dipli mum ile davet etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title