Haberler

Küresel Isınmayla Birlikte Triko Ürünlerinde de Değişim Yaşandı

Gaziantep Trikotajcıları Küresel Isınmanın ve Teknolojinin Etkisiyle Değişen Taleplere Cevap Verebilmek İçin Artık Kalın Trikolar Yerine Penye İnceliğinde 4 Mevsim Giyilebilen Triko Ürünler Üretiyor.

Gaziantep trikotajcıları küresel ısınmanın ve teknolojinin etkisiyle değişen taleplere cevap verebilmek için artık kalın trikolar yerine penye inceliğinde 4 mevsim giyilebilen triko ürünler üretiyor.

Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, değişen taleplerle birlikte trikoda ürün parkurlarını yenilediklerini belirterek, artık 4 mevsim kullanılabilen triko ürünler üretmeye başladıklarını söyledi. Değişen talepleri karşılamak amacıyla farklı ürünler üretmeye yöneldiklerini belirten Durak, "Önceden kalın ve çok yüksek kaliteli olmayan ürünler üretirken şimdi her mevsim giyilebilen daha ince, hafif ve kaliteli ürünler üretmeye başladık. Kullandığımız değişik iplik çeşitleriyle hem kalitemizi arttırdık hem de ürün yelpazemizi genişleştik" dedi.

Küresel ısınma ve teknolojik gelişmelerin hazır giyim sektöründe olduğu gibi triko üreten firmaları da yenilik arayışına ittiğini kaydeden Durak, "Triko firmaları eskiden ürettiği kalın trikolar yerine, penye inceliğinde ürünlere yoğunlaştı. Küresel ısınmayla birlikte trikoda o eski kalın modeller yerine daha trend ve ince modeller talep edilmeye başlandı. Artık insanlar 12 ay giyecekleri teknolojik kumaşlar istiyor. Eskisi gibi kalın triko kazak, ceket gibi ürünler rağbet görmüyor" şeklinde konuştu.

Durak, triko sektörünün Çin, Bangladeş, Hindistan, Suriye gibi güçlü rakipleri olduğunu ifade ederek, "Bu ülkelerin pazarlarımıza girmesi bizim pazar payımızı azalttı. Pazar payımızı arttırmak ve trikoda rakibimiz olan bu ülkelerle rekabet edebilmek için ürün yelpazemizi geliştirmek ve sürekli olarak yenilik yapmak durumundayız. Triko firmalarımızda bunun farkında ve değişen taleplere cevap verebilmek ve yenilik yapabilmek adına makinelerini değiştirdiler, ayrıca ham madde değişikliğine gittiler. Önceden trikoda sadece akrilik iplik kullanılırdı. Şimdi penye inceliğinde 12 ay giyilebilen ve daha çok aksesuar olarak kullanılan trikolar üretebilmek için çok daha farklı iplik çeşitleri kullanmaya başladılar" diye konuştu.

Sürekli yeni pazar arayışları içinde olduklarını belirten Durak, "Geçen hafta sonu Kahramanmaraş'ta düzenlenen eşleştirme fuarına katıldık. Burada firmalarımız yurt dışından gelen alıcılarla bire bir görüşme fırsatı buldu.Türkiye'deki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle işlerimizde durgunluk var ve sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak oda olarak yaptığımız çalışmalarla bu sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz" dedi.

(SMR-OÇ-Y) 16.06.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title