Haberler

Konya: Sü Bilimsel Düşünce Topluluğu'ndan "Filistin'den Kaçış" Konulu Film

Selçuk Üniversitesi (Sü) Bünyesinde Kurulan Bilimsel Düşünce Topluluğu, "Filistin'den Kaçış" İsimli Bir Filmi Öğrencilerle Buluşturdu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde kurulan Bilimsel Düşünce Topluluğu, "Filistin'den Kaçış" isimli bir filmi öğrencilerle buluşturdu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gösterime sunulan film öncesi konuşan Bilimsel Düşünce Topluluğu Başkanı Cihan Çakır, İsrail'in Filistin'deki toprakları Amerika'nın yardımı ile işgal ettiğini ve o günden bu yana Filistin halkına zulüm ettiğini belirterek, "Amerika, bu toprakları Yahudiler'i yerleştirdi, çünkü Yahudiler'in kutsal kitabına göre bu topraklar onlara vaat edilmiş topraklardı. Bu toprakları ele geçirmek için o ülkedeki kadın, erkek, ihtiyar, çocuk herkesi öldürmek gerektiğine inanıyorlar ve bunu gözlerini kırpmadan uyguluyorlar" dedi.

Konuşmanın ardından 'Filistin'den Kaçış' konulu film sunuldu. Film, 2. Dünya Savaşı sonrası Filistin'de yaşayan bir ailenin Filistin'den zorla çıkarılmasını konu alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title