Haberler

Konukoğlu, Tübitak Bilim Kurulu'na Girdi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, TÜBİTAK'ın en üst karar organı olan Bilim Kurulu üyeliğine seçildi

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) en üst karar organı olan Bilim Kurulu'na girdi.

Sanko Holding'ten yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK'ın organları arasında Bilim Kurulu da yer alıyor.

TÜBİTAK'ın en üst karar organını olan Bilim Kurulu, 14 üye ile başkan ve iki başkan yardımcısı dahil 17 üyeden oluşuyor. Bilim Kurulu üyeleri, 3 yıl görev yapıyor.

Konukoğlu'nun üye olduğu TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun görev ve yetkileri arasında şunlar bulunuyor:

"Hükümetin, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun ve kalkınma planlarının belirleyeceği hedef, ilke ve politikalar doğrultusunda kurumun çalışma ilke, program ve politikaları ile öncelikli alanları belirlemek. Araştırma grupları, araştırma merkez, enstitü ve benzer birimleri kurmak, kaldırmak ve kurum organizasyon şemasını onaylamak.

Kurumun personel kadrolarını, ücret cetvellerini ve iş tanımlarını başkanlık önerisi üzerine görüşerek karara bağlamak. Başkanın teklifi üzerine, merkez başkanlarını ve başkanlığa doğrudan bağlı enstitü müdürlerini atamak. Kurumun yıllık çalışma programı ve bütçe teklifini onaylamak. Kuruma ve proje yönetimine ilişkin yönetmelikleri ve esasları hazırlatmak, değiştirmek, kaldırmak veya onaylamak." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Sanko Holding Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title