Haberler

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Tarafından Kurban Kesim Kursu Açıldı

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurban kesim kursu açıldı.

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kurban kesim kursu açıldı.

Kursta teorik eğitimin yanı sıra mezbahaneye de gidilerek büyükbaş hayvanları yere yatırma teknikleri ve kesim işlemleri uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara, İl Müftü yardımcısı Mustafa Turan, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Orhan Çetin ile çok sayıda kurs elemanları katıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Merkezinde verilen 20 saat teorik ve 20 saat uygulamalı eğitimde kursiyerler hayvan hastalıkları ile hayvan kesimi esnasında hijyen kurallarına uyma ve hayvana zarar vermeden kesme konuları ile kurbanlık alınan büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi, pasaport, sağlık raporu, küçükbaş hayvanlardan ise nakil belgesi gibi belgelere dikkat etmeleri ayrıca hayvanların sağlıklı, besili olamları, dişi hayvan alınacak ise gebe olmaması gibi konularda hassas olunması gerektiği eğitimleri verildi.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile bu tür kurslara devam ettiklerini kaydeden İl Müdürü Recep Kırbaş, Hasandede beldesinde zirai mücadele kursu ile Sulakyurt ilçesi Güzelyurt beldesinde süt sığırcılığı projesi eğitimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title