Haberler

Kırıkkale'de Cinali Göletine 20 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Kırıkkale’de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Keskin İlçesi Cinali Gölet’ine 20 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Kırıkkale'de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Keskin İlçesi Cinali Gölet'ine 20 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen 20 bin adet pullu sazan yavrularının Cinali Gölet'ine bırakıldığını kaydeden Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığının hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanıldığını söyledi.

Türkiye'de göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerin balıklandırıldığını hatırlatan Kırbaş, "Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazımdır. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecektir. İleride o kaynağın avcılığa açılmasıyla; avlanmak isteyen fertler balıklandırma yoluyla bırakılan balıkları değil, bunların üremesiyle hasıl olacak balıkların çoğalması neticesinde yetişen balıklardan avlayabilecektir. Balıklandırılan sahaların kontrolü Kırıkkale İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce periyodik olarak kontrol edilecek, kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Kırbaş Kırıkkale Akdeniz Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title