Haberler

Kırıkkale'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Etkinlikleri

Kırıkkale’de “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kırıkkale'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat ile Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Aktepe, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut ve eşi, Emniyet Müdürü Hasan Onar ile il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadının toplumda önemli bir yeri olduğunu dile getiren Vali Kolat, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Amerika'da 1857'de başlayan New York'taki direnişe kalkışma kadın haklarını beraberinde getirmiştir. Bugün öyle bir noktaya gelmiştir ki, gerçekten de kadın hakları bütün yönleriyle tartışılır ve haklarının verilir noktasına ulaştığı görülmüştür. Tabi bizim inancımızda, örfümüzde, adet ve geleneklerimizde kadının ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimiz "Cennet anaların ayağı altındadır" buyurarak kadınlarımıza dinimizde ne kadar önem verildiği görülmektedir. Peygamberimizin kadını tanıdığı ve kadını öne çıkarmayla ilgili hususlar günümüze kadar gelmiş midir?  Maalesef gelememiştir. Geçmişte kendi toplumumuza baktığımız zaman kadınlarımızın geri plana itildiği, kadın haklarının yerine getirilmediği görülmüştür. Hala ülkemizin çeşitli yerlerinde bu haklara maalesef riayet edilmemektedir."

Kırıkkale'de hizmet veren kadın derneklerinin olduğunu ve güzel çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentimizdeki sivil toplum kuruluşları birlik, beraberlik içerisinde olurlarsa, güçlenirlerse daha iyi sonuç alacaklarına eminim. Biz de Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kadınlarımızın her yerde olmalarını arzu ediyorum. Çünkü kadının elinin değdiği yer daha güzel oluyor, daha temiz oluyor, daha disiplinli oluyor. Onun için de kadınlarımızın gerek yönetim kademesinde olsun, gerek eğitim kademesinde olsun hemen her konuda yer almalarını arzu ediyorum. Bu konuda ciddi manada mevzuat değişiklikleri oldu. Kadınlarımızın sosyal konuda olsun, fiziki şiddet anlamında olsun, korunma anlamında olsun hakikaten çok güzel mevzuat değişiklikleri oldu. Bu konuda bizde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Emniyetimize, Jandarmamıza ve bize intikal eden en ufak bir şiddet olayında hemen koruma kararı alıyoruz. Gerekli titizliği gösteriyoruz. Bunun dışında kadınlarımızın eğitimleri son derece önemlidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ve bizim yürüttüğü projeler var. Bu projeleri de son derece önemsiyoruz. Erken yaşlarda evlilik konusunda sıkıntılarımız var. Eşim, hanımefendi de o konuyla ilgileniyor. Bu konuda çocuklarımızın, genç kızlarımızın erken evlenmeden eğitimlerini bitirmelerini, meslek sahibi olmalarını akabinde evlenmelerini istiyoruz. Bu anlamda yapacağımız çalışmalar da hepimizin katkıları olması gerekir. Hakikaten bir toplum kadınına değer verdiyse, eğitimine değer verdiyse görüyorsunuz, hem kalkınmış bir ülke, hem de saygın bir ülke oluyor. Bu anlamda hepimize önemli görevler düşüyor. Şunu da açık yüreklilikle ifade edeyim ki, bir kadınımızın şiddet görmesi, horlanması bütün insanlığın horlanması gibi değerlendiriyoruz. Bir kadınımız, bir vatandaşımız aç, susuz, perişan ise bizim de haberimiz yoksa, haberimiz varsa ve ilgilenmiyorsak, biz de kendi insanlığımızdan utanmalıyız diye düşünüyorum. Bu anlamda elimizden gelen her türlü desteği vermek zorundayız. Bu anlamda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum."

Programda Kırıkkale Barosu Avukatlarından Avukat Sinem Oktar, kadınlara yönelik yasal düzenlemeler hakkında, Kırıkkale Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Polat'da erken yaşta evlilikler hakkında davetlilere çeşitli bilgiler aktardılar.

Etkinlikte ayrıca davetlilere Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat tarafından karanfil dağıtıldı, öğrenciler ise çeşitli etkinliklerde bulundu.

Program sonunda İlksen Kolat tarafından el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Ali Kolat Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title