Haberler

Keçiören Belediye Başkanı Ak İsrail'i Protesto Gösterisine Katıldı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Müslümanlar için kutsal olan Mübarek Ramazan ayında Gazze’yi kana bulayan İsrail’e karşı düzenlenen protesto gösterilerine katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Müslümanlar için kutsal olan Mübarek Ramazan ayında Gazze'yi kana bulayan İsrail'e karşı düzenlenen protesto gösterilerine katıldı.

Gazze'yi karadan ve havadan vurarak yüzlerce Filistinlinin ölümüne, binlerce Filistinlinin de yaralanmasına neden olan İsrail'e yönelik tepkiler büyüyor. Protestoların Ankara'daki adresi İsrail'in Ankara Büyükelçisi'nin konutu olurken, konutun önünde İsrail saldırılarını kınayan vatandaşlar arasında Başkan Mustafa Ak ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. İsrail'in Filistin'e saldırılarını "soykırım" olarak tanımlayan Başkan Ak, "Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı bu soykırımı kınıyoruz. Keçiören Belediyesi olarak kardeşlerimizin zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Dünya devletlerinin sessiz kalmamalarını ve İsrail'in yaptığı katliamı durdurmasını istiyoruz" dedi.

İsrail'in saldırılarını her yıl Mübarek Ramazan ayına denk getirdiğine dikkat çeken Mustafa Ak, "Bunu da şiddetle kınıyoruz. Keçiören Belediyesi'nin Gazze'de iki tane kardeş belediyesi var. Onlarla iletişim halindeyiz ve gerçekten zor durumdalar. Jeneratör gönderdik. Keçiören'de de Gazze'ye yardım kampanyası düzenleyeceğiz ve yardımları Gazze'ye göndereceğiz" diye konuştu.

Pazar günü Keçiören'deki Gazze Caddesi'nde "Gazze'den Gazze'ye" adlı bir barış yürüyüşü gerçekleştireceklerini açıklayan Başkan Ak, "Yaşanan acı olayların bir an önce sonlanmasını istiyoruz. Çocuk, kadın, ihtiyar ayrımı gözetmeden sivilleri hedef alan bu saldırıya özgür dünya, batı ülkeleri ve ABD sessiz kalarak adeta destekliyorlar. Bunu da kınıyoruz" mesajını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title