Haberler

Kayserili Çiftçiler "Ekoloji Buluşmaları" Nda Bir Araya Geldi

Kayseri Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafında bu yıl ilki düzenlenen ‘Ekoloji Buluşmaları’ Bünyan’da gerçekleşti.

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafında bu yıl ilki düzenlenen 'Ekoloji Buluşmaları' Bünyan'da gerçekleşti.

Kayseri'de organik tarımın gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu sene 1'incisi gerçekleştirilen 'Ekoloji Buluşmaları' etkinliğinde organik tarım üreticileri bir araya geldi. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Karahıdır Mahalle Muhtarı Süleyman Orhan ve üreticilerin katıldığı etkinlikte organik ürünlerin tanıtımı yapıldı.

'Ekoloji Buluşmaları' etkinliğinin oldukça olumlu bir havada gerçekleştiğini ifade ene Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan "Ekolojik Buluşmalar şeklinde tüm çiftçimizi bir araya getireceğimiz bir organizasyon tertip ettik. Bu organizasyondaki amacımız organik tarımın tanıtılması, organik tarım ve iyi tarım yapan çiftçilerimizin aralarında fikir alışverişinde bulunmak ve bunu tüm şehrimizi tüm Türkiye'ye tanıtmak amacıyla yaptık" dedi.

Kayacan 3 yılda büyük işler başardıklarını belirterek "3 sene önce başladığımız 7 çiftçiyle 70 dekar alanda başladığımız organik tarım, 72 çiftçiye ve yaklaşık 3 bin dekar alana ulaştı. Yaklaşık 3 bin dekar alanda iyi tarım ve 55 işçiyle artık Kayseri'de ses getirir duruma geldik. Yaptığımız çalışmalar meyve vermeye başladı" ifadesini kullandı.

Çiftçinin her zaman yanında olacaklarının altını çizen Kayacan "Organik tarımla birlikte solucan gübresi üretimine de başladık. Çiftçimizin kendi ihtiyacı olan gübreyi de üretmeye başladık. Çiftçimize bu konuda teknik olarak her türlü desteği verdiğimiz gibi sahadaki çalışmalarında da her şekilde yanında olduğumuzu göstermek amacıyla bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Karahıdır Mahalle Muhtarı Süleyman Orhan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteği ve çiftçinin emeğiyle güzel işler çıkardıklarını ifade ederek "Toplanma amacımız organik tarımın daha da yaygınlaşması için tanıtım yapmak. Aynı zamanda biz bu işten para da kazanıyoruz. Kayseri İl Müdürlüğümüz Kayseri'de 2 yere organik tarım pazarı açtı. Çalışmalarımız çok da verimli geçiyor. Ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Artı il müdürlüğümüz bir gezi düzenledi bilgilerimiz arttı. İşin profesyonelce yapılmasıyla ilgili Çanakkale ziyareti oldu. İki çiftçimiz Avusturalya'ya gitti. Bir çiftçimiz solucan vermikompost üretiminden İstanbul'da ödül aldı. Bayağı bir getirileri var. Tarım İl Müdürümüz Özkan Kayacan Bey'e çok teşekkür ederim. Bu işin mimarı o" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şinasi Gülcüoğlu Karahıdır Kayseri Bünyan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title