Haberler

Kayseri Türk Sağlık-sen, Ebelerin Sorunlarını Dile Getirdi

Türk Sağlık-sen Kayseri Şubesi, Ebelerin Dertlerinin Her Geçen Gün Arttığını Açıkladı.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, ebelerin dertlerinin her geçen gün arttığını açıkladı.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi, Ebeler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Şube Başkanı Uzman Dr. Ünal Polat, sağlık hizmetlerine en çok ihtiyacı olanların küçük bebekler ve anne adayları olduğunu ifade etti. Ebelerin çok zorlu şartlar altında görevlerini yaptıklarını belirten Başkan Polat, "Ebelerin sorunları, yetkililer tarafından bir an önce düzeltilmesi gerekir. Açlık ve yoksulluk sınırlarının her geçen gün arttığı ülkemizde ebelerimiz yaptığı hizmetin karşılığını alamamaktadır. AB

ülkelerinde çalışan bir ebe, ülkemizdeki meslektaşından 7 kat fazla maaş almakta. Ebelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gerekli tıbbi malzeme, ilaç ve fiziki mekanların kendilerine sağlanması ülkemizin geleceğine katkı sağlayacaktır" dedi.

Sorunların bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini isteyen Polat, Ebeler Haftası nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanında hizmet sunan ebelere teşekkürler etti.

(YS-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title