Haberler

Kars'ta Cirit Coşkusu

Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü Sporcuları Kars'ta Bir Gösteri Maçı Yaptı.

Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü sporcuları Kars'ta bir gösteri maçı yaptı.

Kars Şeker Fabrikası yanındaki alanda düzenlenen atlı cirit müsabakasında Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor takımıyla Sarıkamış Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen cirit müsabakalarında her iki takımın sporcuları puan almak için bir birleriyle çetin bir mücadeleye giriştiler.

Müsabakayı Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven ve yetkililerin yanı sıra vatandaşlar izledi.

Yapılan müsabakada Kars Belediye Atlı Cirit Spor Kulübü artı 24 puan alırken Sarıkamış Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü artı 16 puanda kaldı.

Müsabaka sonunda sporculara Vali, Belediye Başkanı, Tugay Komutanı ve Rektör tarafından birer saat hediye edildi.

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, ödüllü bir at yarışının da yapılacağını belirterek şöyle dedi: “ Amacımız ata sporu cirit sporunu ve at yarışlarını teşvik ederek kaybolmaya yüz tutan bu ata sporunu Kars'ta yeniden canlandırmaktır. İlkini bugün yaptığımız cirit müsabakalarına ilave olarak at yarışları da düzenleyeceğiz. Fakat bu yarış ödülü olacak. Altı milyar ödül koyacağız. Yapıla yarışmalarda dereceye giren ve birinci olan at ve sahibine 3 milyar, 2. gelene 2 milyar, 3. olana da 1 milyar ödül vereceğiz. Bu yarışmaları ilerideki günlerde gerçekleştireceğiz.”

Öte yan dan Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Sporu Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz ise, “ Cirit bir diğer adıyla cavgandır Türklerin yüz yıllardan beri oynadıkları bir ata oyunudur. Türkler Orta Asya'dan Anadolu'ya bu atlı oyunu da dolu dizgin beraberinde getirmişlerdir. Belediyesi başkanlığının destekleriyle kurduğumuz altlı cirit sporu kulübünün ilk gösterisini yaptık. Amacımız atlı cirit sporunu canlandırmak ve halka sevdirmektir,” diye konuştu.

(YY-İRT-Y)

22.05.2007 14:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title