Haberler

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü"

Sivas'ta, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi."Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla düzenlenen yürüyüş için, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Milliyetçi...

Sivas'ta, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla düzenlenen yürüyüş için, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Milliyetçi Kadınlar Derneği, Sivas Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Sivas Şubesi ve Anadolu Kadınları Derneği üyeleri ile Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım ve Sivas Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından grup, Mevlana Caddesi'ne geçti. Grup, buradan sloganlar atarak Mevlana Caddesi'nin sonuna kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda STK temsilcilerinden Nurten Yanalak, Asuman Tuz, Fatma Engin, Sultan Esmer, Nihal Kangal ve Gülşen Yalçın, aynı açıklamayı ayrı ayrı okudu.

Açıklamada, şunlar dile getirildi:

"Her türlü şiddetten arındırılmış ortamda eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Kadınlar dövülmekte, hatta bazıları öldürülmekte ya da intihara zorlanmaktadır. Kadına yönelik şiddet kadınların ve kızların insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet sağlık ve çalışma hakkı gibi temel hak ve özgürlüklerden tam olarak yararlanmayı engeller."

Etkinlik, kadınlar ellerindeki balonları havaya uçurmasıyla son buldu.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Yıldırım Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title