Haberler

Kadın Dernekleri İzmir'de Buluştu

Konak Belediyesi, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Ege Kadın Buluşmaları İzmir Sekreteryası işbirliği ile 7'ncisi gerçekleştirilen "Ege Kadın Buluşması", İzmir Susuzlu Atlantis Otel'de gerçekleştirildi.

Konak Belediyesi, Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve Ege Kadın Buluşmaları İzmir Sekreteryası işbirliği ile 7'ncisi gerçekleştirilen "Ege Kadın Buluşması", İzmir Susuzlu Atlantis Otel'de gerçekleştirildi.

İki gün süren etkinliğin açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) Başkanı Türkan Miçooğulları, Ege Kadın Buluşmaları İzmir Sekreteri Şengül Baysak, Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri ve Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Çalışma Grubu Başkanı Nazik Işık, KA-DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, Uçan Süpürge, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Eğitim Reformu Girişimi başta olmak üzere pek çok kadın derneği ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Tartan, toplumun yarısını oluşturan kadının gücü olmadan çağdaş toplum olunamayacağını söyledi. Günümüzde çağdaş toplumun temel altyapısını kadın ve gençlerin oluşturduğunu belirten Tartan, merakla beklenen kadın sığınma evinin de eylül ayında temelini atıp, yapımına başlanacağı müjdesini verdi. Bu güne kadar ilçe sınırları içinde 15 semt merkezi açtıklarını, bu sayıyı 25'e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Tartan, pozitif ayrımcılık yaptığı için bazen erkeklerin kendisine kızdığını belirterek, "Bende onlara 'sizin kahveniz, restoranınız, sosyal kulüpleriniz, hafta sonu da maçlarınız var. Ama kadınımızın bu anlamda fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak açılımlara ihtiyacı var. Biz de onlara sosyal hayata kazandıracak ortamlar hazırlıyoruz' diyorum. Semt evlerinden hizmet alan kadın sayısı 5 bini geçti. Belediyenin düzenlediği sosyal faaliyetlere katılan kadın sayısı da 3 bin civarında. Bu sayıyı daha da artırarak sosyal barışı, sosyal dayanışmayı geliştirip daha güzel bir noktaya taşıyacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN MÜZESİ BASMANE'DE AÇILACAK

Dünyanın 35., Türkiye'nin ilk Kadın Müzesi'ni önümüzdeki haftalarda Basmane semtinde hizmete açacaklarını belirten Başkan Tartan, şöyle devam etti: "Bu çalışma kadının değerini

ortaya koyan, Türkiye'ye örnek, yaşayan bir müze olacak. Kadın dostu bir belediye olmaktan, kadının sosyal yaşamda var olmasına destek vermekten mutluyum. Türkiye'de belediye bünyesinde ilk sivil toplum birimini kuran belediye olmaktan gurur duyuyorum. Böylece sivil toplum kuruluşlarıyla daha geniş çaplı işbirliği yapma imkanı buluyoruz. 'Önce İnsan' felsefesiyle yola çıkıyoruz. Ege Kadın Buluşması için de Denizli, Söke, Muğla, Aydın, Uşak, Manisa'dan onlarca kadını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz."

EKDAV Başkanı Türkan Miçooğulları, kadınların gündemi ile ülkenin ve dünyanın gündeminin örtüştüğü konuları konuşmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Kadınlar tarih boyunca ezildiler. Kadınların konusu ülkelerinin ve dünyanın konusu dışında olamaz. Bu toplantımızın ana başlığını da 'Kadınların gündemi' olarak belirledik. Kadınlarımızın içinde bulunduğu çeşitli konuları irdeleyip, konuşacağız. Sesimizi Türkiye'ye duyuracağız" diye konuştu.

Anadolu Ulaşım Pazarlama Sorumlusu Zuhal Okşak da, şehir dışından gelen kadınların ulaşım sponsoru olmaktan

mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Kadınların ve gençlerin yanında olan Konak Belediyesi'ne her zaman destek vermek isteriz" dedi.

Yaklaşık 250 kadının katıldığı, iki gün süren etkinlikte çeşitli kadın dernek başkan ve çalışma grupları temsilcileri sunumlarını yaparak katılımcıları bilgilendirdiler. Konuklar, İzmir Mask Müzesi ile Neşe ve Karikatür Müzesi'ni de ziyaret etmeyi ihmal etmediler.

(ERG-

30.04.2012 11: 22: 57

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Konak İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title