Haberler

Jiu Jitsu Türkiye Şampiyonası Kayseri'de Gerçekleşiyor

Jiu jitsu Türkiye Şampiyonası final müsabakaları Kayseri’de gerçekleştiliyor.

Jiu jitsu Türkiye Şampiyonası final müsabakaları Kayseri'de gerçekleştiliyor.

Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonu'nda yarı finalleri oynanan, Jiu Jitsu Türkiye Şampiyonası müsabakaları, 31 ilden 286 sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Pazar günü Türkiye şampiyonasının finallerinin oynanacağı söyleyen jiu jitsu ve Birezilya Jiu Jitsu Türkiye Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, müsabakada finale çıkan sporcuların, Romanya Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi. Özaktı ayrıca, jiu jitsunun Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğunu söyleyerek, "Judo ve karatenin karışımından oluşan jiu jitsu sporu Dünya World Games Olimpiyatları'nda oynanmakta. Bizim ülkemizde de iki yıldır. İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir federasyon olarak çalışmaktayız. 66 kulübümüz var. Şu anda yaklaşık olarak 2 bin sporcumuz, 350 tane antrenörümüz, 80 tane hakemimizle görev yapmaktayız. Jiu jitsu sporunu ülkemize tanıttık güzel bir şekilde Türkiye Şampiyonası düzenledik. Şu anda barışçıl bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Özaktı ayrıca, Kayseri'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na gelecek kafileler için kalacak yerleri organizasyon komitesi tarafından düzenlediğini, erkek sporcuların günlük 4 TL, bayan sporcuların ise günlük 6 TL'den kalacaklarını, yurtlar ile spor salonu arasında ücretsiz ulaşım yapılacağını da sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Demirel Kayseri Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title