Haberler

İnegöl'de kadın şoför, okul ve işçi servislerini başarıyla yönetiyor

Güncelleme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 5 yıldan bu yana okul ve işçi servis minibüsü şoförlüğü yapan Nazire Atış, ayrıca ev işlerine ve 3 çocuğuna da vakit ayırıyor. Usta şoförlere taş çıkartan Nazire Atış, 'Araba alacağım, başlıyorsun' diyen eşi sayesinde bu mesleği yapmaya başlamış ve kadınlara da tavsiye ediyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 5 yıldan bu yana okul ve işçi servis minibüsü şoförlüğü yapan Nazire Atış, ayrıca ev işlerine ve 3 çocuğuna da vakit ayırıyor.

Usta şoförlere taş çıkartan Nazire Atış, "5 yıldır bu işi yapıyorum. 3 çocuk annesiyim, 38 yaşındayım. Mesleğimi severek yapıyorum. Eşim bu konuda bana çok destek oldu. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Bizim aile mesleğimiz. Kayınpederim yıllardır bu işi yapıyor, ardından eşim. Ben de eşimin mesleğini yapmak istedim. Dediğim gibi o da çok destekçi. 'Araba alacağım, başlıyorsun' dedi. Beni çok destekledi. Hiçbir zaman yapamazsın demedi. Severek yapıyorum ve kadınlara tavsiye ediyorum. Trafikte sinirlendiğimiz zamanlar oluyor ama sakin kalmaya çalışıyoruz. Erkek şoförler biraz daha sinirlendiriyor. Düz vites kullanıyorum. Servis işi her saatte yapılmıyor. Çocuklarıma da zaman ayırabiliyorum. Bu yüzden bu mesleği yapıyoruz. 08.00-18.00 çalışsam sabahtan akşama kadar bir fabrikada, çocuklarıma vakit ayıramam. Bu şekilde hem mesleğimi yapıyorum hem de çocuklarıma vakit ayırıyorum. Bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadın isterse her şeyi yapar, her mesleği yapar" dedi.

Servisle okuluna giden öğrenci Ayşenas Eriz, "Nazire ablamızı çok seviyoruz. Her sabah bizi götürüyor, okuldan dönüşte de alıyor. Kadın olarak çok gurur duyuyorum. Hepimiz onu çok seviyoruz. Kadın yapıyor. Kadının gücü her zaman çok güzel" diye konuştu.

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, "Kadınlar başımızın tacı. Servis hizmeti vermek zor iştir ve risklidir. Mesleğimizde kadın şoförlerin sayısının artması bizleri de mutlu ediyor. Kadınlar her işi başarıyla yaptıkları gibi bu mesleği de layığıyla yapıyorlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İnegöl Bursa Ulaşım Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title