Haberler

Hürsiad Başkanı Fincan Açıklaması

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi için öncelikli hedeflerinin "üretime dayalı ihracat" olduğunu belirtti.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesi için öncelikli hedeflerinin "üretime dayalı ihracat" olduğunu belirtti.

Fincan, yaptığı açıklamada, 2011 yılını değerlendirdi. Gaziantep ve ülke ekonomisinin çok güçlü olduğunu, daha güçlü ve daha büyük bir ekonomi haline dönüşmenin tek yolunun ihracattan ve pazarları çeşitlendirmeden geçtiğini ifade eden Fincan, teknolojinin her gün ilerleme göstermesini pek çok yeniliği ve kolaylığı beraberinde getirirken zamanın da hızlı akmasına neden olduğunu kaydetti. Fincan, şöyle dedi:

"Bütün bu koşuşturmanın içerisinde bir yılın daha sonuna geldik. Bizler iş dünyasının temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana çalışarak üretim yapıyor, katma değer oluşturuyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucu olarak ülkemizi her geçen gün biraz daha ilerilere taşıyoruz. Amacımız ülkemizin yüksek hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ederek Türkiye'yi çok daha ileri noktalara taşımaktır. Kuşkusuz gelişmenin itici gücü olan özel sektörün planlama yapabilmesi, planları doğrultusunda katma değer yaratacak yatırımlar yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu yegane ortam istikrar ortamıdır. Dünyada ekonomik duvarların saydamlaştığı günümüzde dünyanın hemen her köşesindeki gelişme bizleri de yakından etkilemektedir. Gaziantepli işadamları artık gelişmeleri yakından takip etmektedir. Şirketinin rekabet gücünü arttırırken aynı zamanda dünyanın her köşesinde Türkiye'nin rekabet gücüne katkı da sağlamaktadırlar. Artık biliyoruz ki, fanus ortamında yaşatılmaya çalışılan ekonomilerin ilerleme kat etme şansı yoktur. Rekabet ortamında tüm gücümüzü ortaya koymamız gerekmektedir. Bu arada talebimiz rekabet ettiğimiz rakiplerimiz ile aynı şartlarda sahada olmaktır. Rekabet eşitliğinin sağlanmasını ve istikrar ortamının yaratılmasını da devletimizden beklemekteyiz."

Türkiye ve Gaziantep ekonomisinin güçlü olduğunu vurgulayan Fincan, ayaklarını sağlam bir şekilde yere bastıklarını, umutsuz olmadıklarını ifade etti.

Fincan şunları kaydetti:

"Aynı zamanda hiçbir şekilde hayalperestte değiliz. Önümüze bakıyoruz. Öyle görünüyor ki, önümüzdeki dönem pazarların çeşitlendirilmesinden ve genişletilmesinden geçmektedir. Bir numaralı önceliğimiz ihracattır. Hür Sanayici ve İşadamları Derneği olarak uzun yıllardır üyelerimize ihracat odaklı çalışmaları yönünde faaliyetler, geziler, ticaret köprüleri kurmaktayız. Derneğimiz ve bağlı olduğumuz TUSKON ile birlikte 2012 yılı içerisinde üyelerimizi dışarıya açacak programlar geliştirerek Gaziantep'in ve ülkemizin ihracat rakamlarını yukarı taşımak için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacaktır."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title