Haberler

'Hukuk Devleti ve Demokrasi" Konferansı

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal: "Hukukun ve yargı bağımsızlığının olmadığı yerde demokrasi olmaz. Dünyanın her yerinde yargı, rejimi ve cumhuriyeti korur"

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, hukukun ve yargı bağımsızlığının olmadığı yerde demokrasinin olmayacağını belirterek, "Dünyanın her yerinde yargı, rejimi ve cumhuriyeti korur" dedi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Dergisi Topluluğu'nca Sakarya Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hukuk Devleti ve Demokrasi" konulu konferansta konuşan Kocasakal, Kürt-Türk, Alevi-Sunni, başı açık-başı kapalı, inanan-inanmayan gibi ikilemlerin ülkeyi çökertmek için kullanılan en iyi silahlar olduğunu savundu.

Özgürlüklerin, mezhepler ya da etnisiteler için değil, bireyler için talep edilmesi gerektiğini vurgulayan Kocasakal, emperyalizme bir tek ulus devletin direneceğini dile getirdi.

Ümit Kocasakal, Türkiye'nin 1952'de NATO'ya girmesiyle bağımsızlığını yitirdiğini öne sürerek, "Türkiye'de birinci kırılma Mustafa Kemal'in ölümüdür. Bir Cumhuriyet Devrimi olmadı. Bir devrim teşebbüsü oldu ve Ulu Önder Atatürk'ün ölümüyle o devrim yarım kaldı. Yaşanılan sıkıntıların özünde bu var. Halk evleri ve köy enstitüleri kapatılmış olmasaydı şu an uzaya falan gitmeyi konuşuyor olurduk. İkinci kırılma noktası Türkiye'nin NATO'ya girmesi, üçüncü kırılma noktası ise 12 Eylül 1980'dir" diye konuştu.

Yargının herkes adına denetim yaptığını ve demokrasinin bir denetim rejimi olduğunu ifade eden Kocasakal, "Muhalefet partileri siyasi denetimi, basın, kamusal ve toplumsal denetimi, bağımsız yargı ise hukuksal denetimi yapar. Ben memleketin yargısına güvenmek isterim. Dünyanın her yerinde yargı, rejimi ve cumhuriyeti korur. Hukukun yargı bağımsızlığının olmadığı yerde demokrasi olmaz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi İstanbul Barosu Ümit Kocasakal Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title