Haberler

Hilvan'da İlk Kez Bir Tekstil Atölyesi Açıldı

Güncelleme:

Hilvan'da işadamı Arif Toprak tarafından ilçede ilk kez bir tekstil atölyesi açıldı. Atölyede ilk etapta 75 kadının istihdam edilmesi sağlanacak.

GAP'ın başkenti olarak adlandırılan Şanlıurfa'da her geçen gün yatırımlar artmaya devam ediyor. Yatırımlar kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de hızla artıyor. 75 kadın işçiye istihdam sağlayan Arif Toprak, eğer bürokratik engeller aşılırsa işçi sayısını 500'e çıkaracağını söyledi.

Mevcut yerlerinin 500 metrekarelik küçük bir yer olduğunu belirten Toprak, daha da büyümek istediklerini, ekonomiye katkı sağlayacaklarını, daha fazla işçi alacaklarını söyledi. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan teşvik belgesine istinaden hazine arazisinin tahsis edilmesi halinde, en kısa zamanda inşaata başlayacağını, tekstil sektöründe gerek Hilvan için gerekse Şanlıurfa iyi yatırımlar yapacağını, işsizliğe bir nebze olsun çözüm getireceğini anlattı.

Yeni firma olmalarından dolayı bir takım sıkıntılar yaşadıklarını da belirten Arif Toprak, özellikle devlet ve özel bankaların kredi ve ipotek vermek için aşırı derecede prosedürler gösterdiğini, buna karşılık yine de kredi alamadıklarını, bakanlığın bu konuda kendilerine kefil olmasını, bankaların kredi vermek için kendilerine yardımcı olmasını istedi.

URFA, TEŞVİKTE MİNNETTAR

Urfa'nın teşvik kapsamında 6.bölgede gösterilmesinden dolayı gerek Ekonomi Bakanlığı'na, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na firmalara bu imkânları sunmalarından dolayı minnettar olduklarını söyleyen Toprak, fikir adamı İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, Müdür yardımcısı Mahmut Kaya, Şube müdürü Ali Kızıl'a ve Ahmet Kürek'e gece gündüz demeden her türlü yardımı sağladıkları, sıkıntılarını giderdikleri için ayrıca teşekkür etti.

Toprak, atölyenin resmi açışını Pazar günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla yapacaklarını da ifade etti.

Toprak, gerek alt yapı konusunda gerekse fikir ve öneri konusunda yardımlarını esirgemeyen Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer'e ve Hilvan Belediye Başkanı Arslanali Bayık'a da teşekkürlerini iletti.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Hilvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title