Haberler

Hakkari'de Başıboş Köpek Sorunu

Hakkari’de yaklaşık 500 başıboş köpeğin kısırlaştırılmasına rağmen halen 500 köpeğin şehirde dolaştığı iddiası belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Hakkari'de yaklaşık 500 başıboş köpeğin kısırlaştırılmasına rağmen halen 500 köpeğin şehirde dolaştığı iddiası belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanat, başıboş köpeklere çözüm bulmak için gerekli adımları attıklarını söyledi. Kanat, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunulmak üzere bir proje hazırlandı ve gönderildi. Bir taraftan oradan gelecek cevabı beklerken bir taraftan da İstanbul Beşiktaş Belediyesi'nde hayvan barınağı ve rehabilitasyonu için ayrı bir proje daha hazırlandı ve sunuldu. Yerelde de Hakkari Valiliği'ne üçüncü bir proje sunulmak üzere çalışmalarımız son aşamaya gelmiş bulunuyor" dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER HAKKARİ'YE SALINDI İDDİASI

Hakkari Belediyesi Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu'da, kendilerine gelen ihbarlara göre ve yaptıkları araştırma sonucunda kentin dışından araçlarla köpeklerin getirildiği bilgisini aldıkları, ancak bu iddiayı tespit edemediklerini belirtti. Cindioğlu, "Bizim daha önce yaptığımız araştırma onucunda kentte yaklaşık 500 ile 600 başıboş köpek vardı. Bunlardan yaklaşık 500'ü kısırlaştırılıp rehabilite edildi ve küpe takıldı. Ancak son bir iki ayda küpesiz köpek sayısında ciddi bir artış var. Bunların nasıl birden bu kadar arttığı hakkında elimizde herhangi bir veri yok. Duyumlara göre civar merkezlerden araçlarla kent merkezine bu hayvanlar bırakıldı. Şu anda kent merkezinde tahminlere göre 400- 500 başıboş ve küpesiz köpek bulunmaktadır" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Belediye Başkanlığı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title