Haberler

Güroymak'ta Esnaf Bilgilendirme Toplantısı

Güroymak Esnaf Sanatkarlar Odası ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, ilçedeki esnaflarla toplantı yaptı.

Güroymak Esnaf Sanatkarlar Odası ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, ilçedeki esnaflarla toplantı yaptı.

İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçedeki esnafın sıkıntılı olduğunu ve bu sıkıntıları bildiklerini söyledi.

2009 yılında 177 kişiye iş yeri kurması için Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında teşvik verildiğini anımsatan Kaya, "177 kişiden 3 esnaf ödeme yapıyor. Geri ödemeler yapılmadığı için esnafa teşvik veremiyoruz. Geri ödemeler yapıldığında 50 ile 60 kişiye iş yeri kurmaları için teşvik verilebilirdi. Ödeme yapılmadığı için teşvik veremiyoruz" dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ise küreselleşen dünyada en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu belirtti.

Bitlis'in, işsizliğin en yoğun yaşandığı illerden biri olduğunu dile getiren Aslan, "İşsizliğin giderilmesi için sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına büyük görev düşüyor. Kalifiye eleman yetiştirildiğinde sıkıntıların gidileceğine inanıyorum. Ayrıca bugün Güroymak'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan olan terzilik kursunu açtık. Burada 20 kişi kursiyer kursa başladı" diye konuştu.

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferit Gülcüoğlu da esnafın yaşadığı sıkıntılardan dolayı krediye başvurduğu bildirerek, kredi alamayan esnafın iş yerini çalıştıramayacak duruma geldiğini ifade etti.

Güroymak'ın, Türkiye'de bankalara borçluluk oranında 3'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Gülcüoğlu, "İlçede Nur Tekstil gibi birkaç fabrika açılırsa, istihdam sorunu da azalacaktır. İlçemiz tarıma ve hayvancılığa elverişli. Bu nedenle devletin bu iki alana daha fazla destek sunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ardından projeler hakkında sunum yapılarak, katılımcılar bilgilendirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Çağlayan Güroymak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title