Haberler

Gümüşhane'de Tema Vakfı Faaliyetlerine Başladı

Gümüşhane'de TEMA Vakfı'nın faaliyetlerine başladığı bildirildi.

Gümüşhane'de TEMA Vakfı'nın faaliyetlerine başladığı bildirildi.

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'de doğal varlıkları ve tarihi dokusuyla sürdürebilir yaşamı korumak üzere çalışacaklarını belirtti.

Minik, yavru ve genç TEMA gruplarını oluşturarak il genelinde gönüllü sayısını artıracaklarını ifade eden Oral, şöyle devam etti:

"TEMA Vakfı Gümüşhane gönüllüleri olarak doğal varlıkların korunması hakkında kamuoyu oluşturacağız. Erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendireceğiz. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engelleyeceğiz. Mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürüteceğiz. Orman sınırlarında herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemeye ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vereceğiz."

Oral, su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ile çölleşmeyle de mücadele edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Baraj, göl, akarsu ve dere kıyıları şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Halkımızın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynayacağız." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Tema Vakfı Gümüşhane Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title