Haberler

Gmis Personeli, Tis Masasında

Haberler

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) personelinin örgütlü bulunduğu Tezkoop-İş Sendikası ile GMİS arasında, 2013-2014 dönemini kapsayacak 24.Dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri başladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) personelinin örgütlü bulunduğu Tezkoop-İş Sendikası ile GMİS arasında, 2013-2014 dönemini kapsayacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri başladı.

Yaklaşık 50 çalışanı ilgilendiren TİS ilk oturumu GMİS'te yapıldı.

İşveren kanadı olarak GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki katıldı. Tezkoop-İş Sendikası adına ise, Zonguldak Şube Başkanı Sedat Ölmez, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Avcı katıldı.

Oturumun açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Sendika personelimiz yıllardır kardeş sendikamız Tezkoop-İş Sendikasında örgütlü bulunmaktadır. Personelimiz ile olan sözleşme dönemimiz Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan üyelerimiz adına Kamu-İş'le yapacağımız döneme denk gelmektedir. Yıllardır personelimize, TTK'da hangi zammı almışsak aynı zammı uyguladık. Bu sözleşmemiz de başarılı bir şekilde sonuçlanacaktır. Sendika olarak ilk toplu sözleşmeden bugüne, personelimize imkanlarımızın en üst seviyesini zorlayarak insanca çalışıp insanca yaşayabilecekleri ücreti sağlamak olmuştur, yine böyle olacaktır" dedi.

Tezkoop-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Sedat Ölmez'de yaptığı konuşmada, Genel Maden-İş'in dünya emekçi sınıfına mal olmuş bir sendika olduğunu vurgulayarak; "önceki TİS'lerde olduğu gibi bu sözleşmenin de karşılıklı özverilerle en iyi şekilde sonuçlanacağına inanıyoruz" dedi.

(SA)

15.02.2013 17: 55: 57

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Sarıçam Uludağ

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title