Haberler

Gerede Sigaraya Karşı Tek Yürek Oldu

Bolu'nun Gerede ilçesinde sigaraya karşı savaş açan öğrenciler, tütün bağımlılarına anlamlı mesajlar gönderdi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde sigaraya karşı savaş açan öğrenciler, tütün bağımlılarına anlamlı mesajlar gönderdi.

Gerede Belediyesi, Kaymakamlık ve Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) işbirliğinde Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. Zaman zaman ülkenin çeşitli yerlerinde sigaraya karşı düzenlenen farklı eylemler olmasına karşın Gerede ilçesi, sigaraya karşı birleşerek tek yürek oldu. Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi ve Halil Nom Ortaokulu'nun öncülüğünü yaptığı faaliyetler kurumsal işbirliği haline gelerek projelendirildi. Projenin tanıtım toplantısı Gerede Öğretmenevi Konferans Salonu'nda TAPDK Başkanvekili Seyit Ali Kurtuluş, üyeler ve Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın yaptı. Belediye olarak bu projeyi çok önemsediklerini belirten Baygın, "Bu projenin iki önemli hedef kitlesi var. Birincisi sigara içenlere sigarayı bıraktırmak, ikincisi ise yeni yetişen nesillere hiç sigara içirmemektir. Biz de gençlerimizin sigaraya hiç başlamaması için çabalıyoruz" diye konuştu.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, konuşmasını slayt eşliğinde yaptı. Türkiye'de sigaradan ölenlerin, terörden ve trafik kazasından ölenlerden kat kat fazla olduğunu ifade eden Yurt, projenin amacının hiç içmeyenleri sigaraya başlatmamak olduğunu sözlerine ekledi. Kaymakam Arslan Yurt ayrıca, proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında da katılımcılar bilgiler verdi.

Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Başkan Vekili Seyit Ali Kurtuluş, yaptığı konuşmasında, "Kurul olarak böyle bir proje bize geldiğinde memnuniyetle ve oybirliği ile destekleme kararı aldık. Biz ilk defa lokal olarak böyle bir projeyi destekliyoruz. Emeği geçenlere, belediye başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise çok heyecan duyduğu bir proje olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu;

"Sigaradan çok acılar çektik. Özel hayatımda da yakınlarımı sigaradan dolayı kaybettim. Sigara dünyadaki en büyük düşmanlarımdan birisidir. Çocuklarımızın yaptığı bu çağrılar, büyüklerin üzerinde büyük etki oluşturuyor."

Toplantı sırasında, Gerede ilçesinde sigara satmayan tek esnaf olan Kemal Özmen'e Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyeleri tarafından sigarayı bırakan Halil Nom Ortaokulu'nun iki öğretmenine saat hediye edildi. "Sigaradan Bizi Koruyun" yazılı tişörtleri ile sahneye çıkan öğrenciler, çeşitli skeç gösterileri yaptılar.

05.04.2013 13: 13: 50

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Özçimen Arslan Yurt Gerede Bolu Yerel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title