Haberler

Erzincan: Erzincan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Her Yıl Ekim Ayının İlk Haftasında Kutlanan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Bir Açıklama Yapan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-sen) Erzincan Şube Başkanı Galip Sökmen, Hıristiyan Kültürüne Yönelik Tarihi Eserlerin Bakım, Onarım ve Tanıtımına Gösterilen Özenin, Ecdat Yadigarı Şaheser Camilerden Esirgendiğini İddia Etti.

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Erzincan Şube Başkanı Galip Sökmen, Hıristiyan kültürüne yönelik tarihi eserlerin bakım, onarım ve tanıtımına gösterilen özenin, ecdat yadigarı şaheser camilerden esirgendiğini iddia etti.

Camilerin dini hayatın yaşandığı önemli ve kutsal mekanlar olduğunu dile getiren Şube Başkanı Galip Sökmen, "Bu mekanlar kutsallığını ve önemini, Allah'ın evi olmasından ve kıblemiz Kabe'nin şubesi olarak değerlendirilmesinden alır. Milletimiz, dinine saygı ve bağlılığını, ihtişamlı mabetler inşa ederek göstermiştir. Bu mabetlerde ve müştemilatında topluma yönelik eğitim, sağlık, sosyal ve hayri hizmetler sunulmuştur. Bu hizmetler, milli kültürümüze ve sosyal hayatımıza önemli katkılar sağlamıştır. Camiler, Asr-ı Saadet'ten başlayarak belli bir döneme kadar pek çok hayırlı hizmetlere ve faaliyetlere karar merkezi olmuştur. Özellikle milletimizin var olup, yok olma mücadelesinin verildiği yıllarda da Milli Mücadele'ye destek ve katkı sağlayan önemli mekan olarak fonksiyonunu gerçekleştirmiştir" dedi.

Geçmişte önemli fonksiyonu bulunan camilerin, değişen anlayış ve kültürle birlikte, toplumdaki etkinliğini ve fonksiyonunu yitirmesi için din, devlet ve millet düşmanları tarafından hedef seçildiğini kaydeden Sökmen, "Camilerimizin, geçmişinde olduğu gibi aynı işlevleri görmesi en büyük arzumuzdur. Camilerimiz betonlaşan şehirlerimizde yeşil ve bakımlı bahçeleriyle şehirlere nefes aldırıyor. Ayrıca bu şaheserler günümüzde ibadet mekanı olarak hizmet vermekle kalmamış, kültürümüzün incileri olarak turizm alanında ülkemiz ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Ancak, İstanbul'un fethinin sembolü olan Ayasofya Camisi'nin müze olarak kullanılması, Hıristiyan kültürüne yönelik tarihi eserlerin bakım ve onarımına, tanıtımına gösterilen özenin, ecdat yadigarı şaheser camilerimizden esirgenmesi ve bakımsızlığı yüreklerimizi sızlatmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title