Haberler

Ereğli'de, Ücretsiz Ulaşım İmkanı

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, engelliler, 65 yaş üzeri kişiler, şehit aileleri ve gazilere, ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığını söyledi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, engelliler, 65 yaş üzeri kişiler, şehit aileleri ve gazilere, ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığını söyledi.

Çay, Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı ile ilgili kanunun uygulamaya konulduğunu belirtti.

Şehir içi ulaşımda, "kentkart" sisteminin kullanıldığını ifade eden Çay, şöyle konuştu:

"Hem toplu taşıma yapan arkadaşlarımızın hem de vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için çaba gösteriyoruz. Eğer 65 yaşını doldurmuş bir vatandaşımız kimlik kartını gösterip bu haktan yaralanmak istiyor ve araç sahibi veya sürücüsü 'ben bunu kabul etmiyorum' diyorsa bu suçtur. Bu suç durumunda 50 tam bilet karşılığı para cezası uygulama bizim yetkimizdedir. Onun için ne vatandaşlar, ne araç sahibi ne de sürücüsü mağdur olsun. Bu nedenle bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Bu yasa çıkmıştır. Uygulamak ve uymak hepimizin görevidir." - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title