Haberler

Erciyes'te Dağ Bisikleti Kupası 'Kayseri Mtb Cup' Yapılacak

2015 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan 30 Ağustos 2015 Pazar günü Erciyes Tekir Yaylası’nda yapılacak Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası ‘KAYSERİ MTB CUP’ organizasyonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

2015 yıllı Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 30 Ağustos 2015 Pazar günü Erciyes Tekir Yaylası'nda yapılacak Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası 'KAYSERİ MTB CUP' organizasyonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Dünya Bisiklet Federasyonu (UCI), Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF), Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. organizasyonu ve Salcano'nun sponsorluğunda Erciyes Tekir Yaylası'nda koşulacak olan Salcano Kayseri MTB Cup C3 kategorisindeki Arazi Sürüşü (Cross-Country) yarış parkurunda, yarışmacılar aynı anda pedal basarak farklı yükseltilerde hazırlanmış parkurda yapacakları tur sayısına göre değerlendirilecek. Ön hazırlıkları Kayseri Erciyes AŞ. tarafından tamamlanan parkurda, yarışmacılar patikalardan, toprak ve asfalt yollardan oluşan bir olimpik parkurda koşacaklar. Kayseri Erciyes AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Cahid Cıngı; "Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes AŞ. olarak Master Plan'ın uygulanmasında sadece kış değil yazın da önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Yapılan yatırımlar sonucunda önemli bir turizm merkezi haline gelen Erciyes'i halkımız tarafından sadece kışın değil dört mevsim kullanılabilecek bir üs haline getirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda Erciyes'i Kayseri, Türkiye ve tüm Dünya bisikletçileri için hazırlıyoruz hatta Erciyes'i yönetmeye başladığımız dönemde ilk yaptığımız işlerden birisi de Dağ üzerinde bulunan bisiklet parkurlarının profesyonel haritalarını hazırlamak oldu. Bu kapsamda bütün bisikletçiler için Erciyes üzerinde heyecan ve keyif dolu muhteşem rotalar hazırladık. 3400 metre yüksekliğe kadar modern teleferik ve gondollarla çıkarabileceğimiz gerek profesyonel gerekse amatör bisikletçi ve takımları irtifa antrenmanı ve eşsiz Down Hill (iniş) parkurlarımızı kullanmaları için Erciyes'e davet ediyoruz. 30 Ağustos Pazar günü Bisiklet Federasyonları ile Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda düzenlediğimiz uluslararası yarış organizasyonu da bu çalışmaların bir eseridir ve Erciyes'in profesyonel bisiklet camiasına tanıtılmasında önemli bir fonksiyon üstlenecektir. Ayrıca bu uluslararası müsabakada sporcular, 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlarda ülkelerini temsil etme hakkı için de puan toplayacaklar. Bu yarışın hemen akabinde 12 Eylül 2015 Cumartesi günü yapılacak olan ve yaklaşık 500 bisikletçinin katılacağı Uluslararası Ürgüp-Erciyes Gran Fondo halk yarışı da Erciyesimiz'in bisiklet sporu için önemini bir kez daha perçinleyecek" dedi.

Sporcuların bu yarışmada elde ettikleri başarıya göre Uluslararası Bisiklet Federasyonu tarafından puanlandırılacaklarını belirten, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Alev; "Kayseri Erciyes'te yapılacak bu yarışma katılımcılar açısından çok önem taşımaktadır. Zira Uluslararası Bisiklet Federasyonunun olimpik formatta düzenlediği bu yarışmada sporcular derecelerine göre puan alacak ve ülke sıralamasındaki yerlerini belirleyeceklerdir. Dolayısıyla ev sahipliğini yapacağımız Salcano Kayseri MTB Cupyarışmasında elde edilen puanlarla müsabıklar olimpiyat yolunda bir adım daha ilerleyecek." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title