Haberler

Erciş'te Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması

Van'ın Erciş İlçe Müftülüğü'nce Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması Düzenlendi.

Van'ın Erciş İlçe Müftülüğü'nce Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve bilgi yarışması düzenlendi.

Erciş Kara Yusuf Paşa Camii'nde düzenlenen yarışmalara, Yaz Kuran Kursu'na devam eden öğrenciler katıldı. Jüri başkanlığını Van İl Müftüsü Osman Artan'ın yaptığı yarışmanın üyeliklerini ise Van Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, Erciş İlçe Müftüsü Faysal Geylani, Erciş Müftülük Şefi Fuat Baran, Erciş İmam Hatip Lisesi Müdürü M. Emin Kızıltaş yaptı.

Daha önce yapılan ön elemeleri geçerek finale kalan 8 öğrenci sırasıyla Kur'an'ı Kerim'i yüzden güzel okuma yarışmasında hünerlerini gösterdiler. Yapılan yarışma sonucu Arvasi Cami Kuran Kursu Öğrencisi Mahmut Çevik birinci olurken, ikinciliği Aşağı Işıklı Köyü Cami Kuran Kursu öğrencisi Ömer Arlı, üçüncülüğü ise Merkez Sanayi Cami Kuran Kursu Öğrencisi Yunus Emre Kılıç kazandı.

Daha sonra dini bilgilerden oluşan yarışmaya geçildi. 7 kuran kursundan 21 öğrencinin katıldığı yarışma sonucu sorulan 10 soruya doğru cevap veren Örene Camii Kuran Kursu öğrencileri birinci, Bahçelievler Cami Kuran Kursu öğrencileri ikinci, Park Kız Kuran Kursu öğrencileri ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler Cumhuriyet altını ile giyim malzemesi ve Hazreti Muhammed'in hayatını içeren kitaplar hediye edildi.

(NÇ-ŞA-Y)

14.08.2007 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title