Haberler

Dursunbey Belediyesi'nin Geri Dönüşüm Çalışmaları

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, çevreye duyarlı politikalar ve yatırımlarla daha temiz ve sağlıklı bir ilçe oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, çevreye duyarlı politikalar ve yatırımlarla daha temiz ve sağlıklı bir ilçe oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dursunbey'de günlük ortalama 25 ton çöp oluştuğunu ve bunun yaklaşık yüzde 30'unun geri kazanılabildiğini belirtti.

Bir firmayla imzaladıkları protokol gereği yürüttükleri proje kapsamında çöplerde bulunan, cam, metal, plastik, içecek kutuları, kağıt ve karton gibi geri kazanılabilir maddelerin, diğer atıklardan ayrı olarak toplanacağını dile getiren Yılmaz, atık hacminin azaltılacağını, imha ve uzaklaştırma harcamalarının önemli derecede düşeceğini anlattı.

Ev ve iş yerlerine mavi renkli poşetler dağıtılacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kamu kurum ve kuruluşlarına, okullara, ambalaj atığı toplama kutuları, merkezi yerlere ambalaj atığı toplama konteynerleri konulacak. Halkı bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Toplanan ambalaj atıkları, lisanslı kuruluşun araçları tarafından alınarak, ayrıştırma tesisine nakledilecek ve orada preslendikten sonra ham madde olarak fabrikalara gönderilecek. Havamız, suyumuz, toprağımız temiz kalsın. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakalım."

Muhabir : Dursunbey

Yayıncı : Zafer Akpınar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ruhi Yılmaz Dursunbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title