Haberler

Down Sendromlular Gönüllerince Eğlendi

Özel Bir Rehabilitasyon Merkezi Tarafından Düzenlenen Gecede Down Sendromlular Gönüllerince Eğlendi.

Özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından düzenlenen gecede down sendromlular gönüllerince eğlendi.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, oyuncu Burçin Üçüncüoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Doğan, engelli çocukların, özel eğitim merkezlerinde gördükleri eğitimlerin kalıcı olabilmesi için ailelerine büyük görev düştüğünü, ev ile okul arasında bir bağ kurulması gerektiğini vurguladı.

Engelli vatandaşların topluma kazandırılması gerektiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Son 5-6 yıl içerisinde engellilere yönelik önemli çalışmalar yapıldı. Normal vatandaşlarımız kadar engelli vatandaşlarımızın da yaşamaya hakları var. Onların evlere kapatılmaması gerekir. Eskiden sokağa çıktığımızda bugünkü kadar engelli vatandaşlarımızla karşılaşamazdık. Artık engelli vatandaşlarımız toplumun her alanındalar. Engellileri eve kapatmak yerine onlara gerekli eğitimleri vermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızdan bizim isteğimiz, herhangi bir eksiklik görmeleri halinde gerekli şikayetleri bildirmeleri."

Konuşmaların ardından, down sendromlu çocukların hazırladığı, ateş böceği dansı, ney dinletisi, spor etkinlikleri, tango gösterisi ve tiyatro izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sanatçı Zerrin Özer'in konseriyle son bulan programda down sendromlular gönüllerince eğlendi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title